Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ABD, Haberleşme Alt Yapısındaki Çin’li Ürünleri Değiştirmek İstiyor

ABD, Teknoloji Alt Yapısındaki Çin'li Ürünleri Değiştirmek İstiyor. Reuters'ın haberine göre ABD'de vekillerin, hükümetin yıl sonu bütçesi ve Kovid-19 ile mücadele için hazırlanan...

 

Teknoloji Savaşında ABD, Çin’e Karşı Yeni Hamle Hazırlığında!

ABD’de vekillerin ülkedeki telekomünikasyon sisteminde yer alan ve Çinli şirketler; Huawei ve ZTE’nin geliştirdiği ekipmanların değiştirilmesiyle ilgili 1,9 milyar dolarlık fonu onaylayacakları belirtildi.
ABD ile Çin arasında devam eden teknoloji savaşında ABD yeni bir hamleye hazırlanıyor.

Bloomberg’te yayınlanan Reuters’ın haberine göre; ABD’de vekillerin, hükümetin yıl sonu bütçesi ve Kovid-19 ile mücadele için hazırlanan teşvik paketi içinde Çinli şirketler Huawei ve ZTE’nin ekipmanlarının ülkedeki telekomünikasyon sisteminden çıkarılması için 1,9 milyar dolarlık bir programa onay vermeleri bekleniyor.

ABD telekomünikasyon sektörünün düzenleyici kuruluşu olan Federal İletişim Komisyonu Haziran ayında Çinli Huawei ve ZTE’yi tehdit kategorisinde değerlendirmiş ve ABD’li şirketlerin bu şirketlerden ekipman alımını yasaklamıştı.

Aralık ayının başında düzenleyici kuruluş bu şirketlerin ekipmanlarının sistemden çıkarılmasına yönelik düzenlemelere son halini vermişti. Bu doğrultuda da ABD Kongresi’nden ilgili operasyon için fonlama çıkması bekleniyordu.