Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

ABD Temyiz Mahkemesi : Apple Samsung Patent Kavgasında Son Karar!

Apple ve Samsung Arasında yaşanan patent ihlali kavgası tüm dünya tarafından ilgi ile takip edilmeye devam ediyor. Son olarak Apple Samsung'un patent ihlali yaptığını iddia etmiş ve Samsung’dan 930 milyon $ tazminat kazanmıştı.

Apple ve Samsung arasında yaşanan patent ihlali kavgası tüm dünya tarafından ilgi ile takip edilmeye devam ediyor.

Son olarak Apple Samsung’un patent ihlali yaptığını iddia etmiş ve Samsung’dan 930 milyon $ tazminat kazanmıştı.

930 milyon $ tazminat ödemekle karşı karşıya kalan Samsung ABD’de temyiz mahkemesine başvurmuştu.

NewYork Times ‘ın haberine göre ABD Temyiz Mahkemesi 930 milyon $ olan tazminatta 382 milyon $’a yakın bir indirim yaptı. ve Samsung’un ödeyeceği tazminat rakamını 548 milyon $ ‘a düşürdüğünü açıkladı.
Temyiz mahkemesi karara gerekçe olarak Samsung’un telefon modelinin doğrudan iPhone benzeri olmadığı,ticari bir ürün olmasından dolayı benzerlik olabileceği ve Samsung’un hiçbir hukuki veya tekniki ihlalde bulunmadığı yönünde bir gerekçe gösterdi.

Kısaca, ABD temyiz mahkemesi 930 milyon $ ’lık tazminat cezası üzerinden 382 milyon $’lık “ticari takdim indirimi”ne gitmiş oldu.

Bundan sonra bu alanda nasıl bir rekabet olacağını hep birlikte göreceğiz ancak bu karar her ne kadar Samsung lehine verilmiş bir karar gibi gözükse de Apple Sözcüsü Josh Rosenstock göre bu karar ile “Samsung’un pervasızca Apple ürünlerini kopyaladığı tescil edilmiştir.” dedi.