Sosyal Medya

Kripto Para

ABD’den gelecek Tarım Dışı İstihdam verileri piyasalara yön verecek

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak haftanın son iş gününde gelişmeler ışığında kripto para piyasasını değerlendirdi.

ABD’den gelecek Tarım Dışı İstihdam verileri piyasalara yön verecek

 

“Haftanın son işlem gününde piyasalar ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisini bekliyor. Dün özel sektör istihdam verisinin açıklanmasının ardından güne kayıpla başlayan piyasalar, bugün açıklanacak verilere göre haftayı kapatacak.” Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak haftanın son iş gününde gelişmeler ışığında kripto para piyasasını değerlendirdi.

 

Kripto paralar haftanın son işlem günü öncesi dar bant hareketine devam etti. Çarşamba günü 17.000$ seviyelerine kadar yükselen Bitcoin, FED tutanaklarından çıkan mesajlar, Çin’den gelen haberler ve kripto para bankası Silvergate’deki gelişmelerle bir miktar geri çekilme yaşadı. Bu sabah saatlerinde Bitcoin 16.800$ seviyelerinde, Ethereum da 1250$ seviyesinin hemen altında 1248$’dan işlem görüyor.

Dün küresel çapta beklentiden bir hayli yüksek açıklanan ABD özel sektör istihdamı piyasaların geri çekilmesine sebep oldu. ABD borsaları %1,5 satıcılı kapattı. Daha önemli bir gelişme ise kripto para bankası Silvergate tarafında yaşandı. FTX borsasında yaşanan iflas süreci pek çok şirketi olduğu gibi Silvergate’yi de vurmuş gözüküyor. FTX’in iflas sürecinde 8,1 milyar dolarlık rekor derecede para çekme talebiyle karşılaşan Silvergate, yaptığı açıklamada varlıklarını zararına sattığını ve çalışanlarının %40’ını işten çıkaracağını açıkladı. 2022 yılı 4. çeyrek verilerine göre kripto bağlantılı mevduatlarında da %68 erime bulunan Silvergate hisseleri %43 değer kaybetti. Kısa ve orta vadede piyasa üzerinde risk oluşturabilir ancak şu an sert şekilde bir fiyatlamaya sahne olmuyor. Yine de gözümüz birkaç hafta Silvergate, ardından Gemini tarafından gelecek haberlerde olabilir.

Bugün ABD’de her ayın ilk cuması olduğu gibi tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Beklentiler aralık ayında 202 bin istihdam yaratıldığı yönünde. Açıklanacak güçlü bir veri piyasaların hoşuna gitmeyebilir ve hem küresel hem de kripto para piyasasında satış baskısıyla karşılaşılabilir. Zayıf veri ise piyasalarda iyimser bir hava yaratabilir.

 

BITCOIN TEKNİK ANALİZ

Bitcoin, bugün ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisi öncesi ufak geri çekilmelerle güne başladı. Tarım dışı istihdam verisi kriptolarda sert hareketliliğe neden olabilir ve verinin güçlü gelmesi geri çekilmeleri destekleyebilir. Aşağı yönlü bir hareketlikte ilk destek seviyesi olarak 16.640$ ardından da 16450$ seviyeleri test edilebilir. Bu seviyelere tutunamaması halinde 16.250$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir. Yukarı yönlü hareketlilikte ise birçok kez test edilen 17000$ seviyeleri tekrar test edilebilir. Bu seviyenin aşılması halinde ise 17.250$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.

 

ADA TEKNİK ANALİZ

Uzun süredir bir düşüş trendinde olan Ada kritik seviyelerden dönüş yaparak 0.2720$ seviyelerinde fiyatlanıyor. Yükseliş hareketinin devam etmesi halinde ilk direnç seviyesi olarak 0.2750$ karşılanabilir. Bu seviyenin aşılması halinde 0.3000$ seviyelerine kadar bir yükselişi destekleyebilir.

0.2750$ seviyesinin altında hareketliliğin devamında ilk destek olarak 0.2640$ seviyesinin çalışması beklenebilir. Destek olarak çalışmaması halinde bir sonraki destek seviyesi 0.2570$ karşılanabilir.