Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

About Face, Değiştirilmiş Yüz Resmini Algılayan Adobe Özelliği

About Face, Değiştirilmiş Yüz Resmini Algılayan Adobe Özelliği. Adobe Max Sneaks 2019 About Face özelliği ne işe yarıyor?

Yeni Adobe aracı, bir yüz resminin değiştirilip değiştirilmediğini algılayabilir

Özellikle DeepFake sorunları ile baş edildiği bir dönemde Adobe’nin bu yeni özelliği bir çok soruna çare olabilir gibi…

Adobe her yıl mühendislerinin, şirketin Max konferansında gösterime girecek deneysel projelerle eğlenmelerine izin veriyor. “Sneaks” denilen bu özellikler daha sonra Adobe ürünlerine entegre ediliyor.

Bu yeni atıştırmalık özellikler arasında en ilginci “About Face” adı verilen ve Yüz resimlerinin üzerinde bir manipülasyon yapılıp yapılmadığını algılayan özellikti.

Modern görüntü düzenleme araçları, bir kişinin görüntüsünü değiştirmeyi, bazen onları daha çekici görünmelerini bazen de onlarla alay etmelerini inanılmaz derecede kolaylaştırıyor. İyi veya kötü olsun gerçek resimlerini tespit etme konusunda Adobe şimdi daha fazla şey yapmak istiyor.

Özelliğin kullanılması için yapılması gereken oldukça basit, yardımcı araca kontrol etmek istediğiniz resmin manipule edilme ihtimalini size gösterecek. Bunu hesaplarken Araç, görüntüye bir yüz algılama algoritması gibi bir bütün olarak bakmıyor, tek tek piksellere bakıyor.

Photoshop bu noktada özellikle piksellerin gerildiği, ezildiği ve enterpolasyon yapılıp yapılmadığına odaklanıyor.  Değiştirilmiş Yüz Resmini Algılayan Adobe Özelliği yapılmış değişiklikleri de geri almaya çalışabilir.

Özellikle sahte haberler hakkında artan endişelerden sonra About Face özelliği gibi araçlar bir gün daha yaygın hale gelebilir…

Detaylar için Adobe’nin blog’una bir göz atmak isteyebilirsiniz.

 

Abobe MAX Sneaks 2019