Sosyal Medya

Donanım

Acer, Intel Core Ultra işlemcili yeni Swift Go AI dizüstü bilgisayarlarını tanıttı 

Acer ayrıca Swift X 14'ü en yeni NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU'ları ve içerik oluşturma, çalışma ve oyun oynamaya yönelik yapay zeka ile desteklenen yeni platformlarla yenilediğini duyurdu.

Acer, Intel Core Ultra işlemcili yeni Swift Go AI dizüstü bilgisayarlarını tanıttı

 

Acer ayrıca Swift X 14’ü en yeni NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’ları ve içerik oluşturma, çalışma ve oyun oynamaya yönelik yapay zeka ile desteklenen yeni platformlarla yenilediğini duyurdu.

 

  • Yenilenen üç yeni Acer Swift dizüstü bilgisayar, yapay zeka asistanı Microsoft Copilot, görüşmelerde gürültüleri azaltan Acer PurifiedVoice™ 2.0 ve videoları iyileştiren Acer PurifiedView™ ve diğer yeni teknolojilerinin yanı sıra güç tasarrufu ve yapay zeka desteği sağlayan Intel AI Boost ve Intel Arc™ GPU özellikleriyle dikkat çeken yeni Intel® Core™ Ultra işlemcilerle birlikte geliyor.
  • Yeni Swift Go modelleri, Intel Wi-Fi 7, yeni kullanılabilirlik özellikleri ve geliştirilmiş yapay zeka destekli yeteneklerle birlikte 14 ve 16 inçlik tasarımlarda çarpıcı OLED netliği sunuyor
  • İçerik üreticilerin ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu her şeyi içerecek şekilde tasarlanan Acer Swift X 14, NVIDIA® GeForce RTX™ 4070’e kadar Dizüstü Bilgisayar GPU’su, 120’den fazla NVIDIA RTX destekli uygulama ve önceden yüklenmiş NVIDIA Studio Sürücüleri ile Calman Onaylı ve Acer Işık Algılama özellikli 2,8K OLED ekrana sahip.

 

Acer, ince ve hafif dizüstü bilgisayar ailesi Swift’i Intel’in ilk nöral işlem birimi (NPU) ve entegre yapay zeka hızlandırma özelliklerine sahip yeni Intel® Core™ Ultra işlemcilerle genişletti. Artık içerik oluşturma, okul ödevleri, üretkenlik ve oyun için daha da performanslı, yetenekli ve sezgisel hale gelen yeni Swift dizüstü bilgisayarların güçlü işleme ve yapay zeka destekli özellikleri, dizüstü bilgisayarın kullanılabilirliğini daha da artırıyor.

Acer BT Ürünleri İş Birimi ve Dizüstü Bilgisayarlardan Sorumlu Genel Müdürü James Lin, “Geçen ay tanıttığımız ilk Intel Core Ultra dizüstü bilgisayarlarımızın ardından, daha geniş bir müşteri kitlesinin daha heyecan verici ve etkili bilgisayar kullanımı için birinci sınıf dizüstü bilgisayar deneyimlerinden ve yapay zeka destekli teknolojiden yararlanmasına yardımcı olmak amacıyla Swift serimizde daha da fazla ürün sunuyoruz. Ayrıca, bu dizüstü bilgisayarlar müşterilerin daha fazlasını ve daha da iyisini yapmalarına yardımcı olan etkileyici güncellemeler içeriyor” dedi.

Intel Müşteri İş Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Jim Johnson, “Acer ile yaptığımız kapsamlı, teknik işbirliği sayesinde güç verimliliği, grafikler ve yapay zeka kullanımlarına odaklanarak işlemcinin ötesine geçiyoruz. Acer Swift Go ve Acer Swift X 14 dizüstü bilgisayarlar, Intel Core Ultra işlemciler ile desteklenen ve istemcide yapay zekayı etkin hale getirmek için tamamen yeni bir NPU içeren yapay zeka destekli bilgisayarlara mükemmel birer örnek teşkil ediyor. Müşterilerimizin bu yapay zekalı bilgisayarların sunduğu üst düzey işbirliği, üretkenlik ve yaratıcılığı deneyimlemelerini sağlamaktan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

Acer Swift Go Dizüstü Bilgisayar Serisi: OLED Ekran, Wi-Fi 7 ve Yapay Zeka Özellikleriyle En Son Teknolojileri Kullanıcılarla Buluşturuyor

Intel Evo platformu onayına sahip yeni Acer Swift Go 16 (SFG16-72) ve Swift Go 14 (SFG14-73), yeni Intel Core Ultra işlemciler ve Intel Arc yerleşik GPU’lar ile donatıldı. 14 inç sürümü 12,5 saate[2], 16 inç sürümü ise 10,5 saate[3] kadar performanstan ödün vermeden gün boyu kullanım sunuyor.

Yapay zeka destekli özelliklerle kullanıcı deneyimini ve yaratıcılığını geliştirmeye yönelik diğer iyileştirmeler Swift Go dizüstü bilgisayar serisini daha da çekici kılıyor. Kullanıcılar, yeni nesil bilgi işlem için tasarlanan Windows Copilot’a dizüstü bilgisayarda bulunan özel Copilot tuşuna tek bir tıklamayla erişebiliyor ve cihazda çalışırken, içerik oluştururken ve oyun oynarken harcanan zamanı optimize etmek için yapay zekanın gücünden yararlanabiliyor. Her iki yapay zeka destekli bilgisayarda da TNR özellikli 1440p QHD web kamera bulunuyor. Kullanıcılar bu kamera sayesinde Acer PurifiedView’ın Arka Plan Bulanıklaştırma, Otomatik Kadraja Alma ve Göz Teması gibi yapay zeka destekli konferans özellikleriyle yüksek kaliteli video deneyiminden faydalanma imkanı buluyor. Web kamerası, net ve anlaşılır sesler ve hoparlörden gelen sesler haricindeki sesleri ve arka plan gürültüsünü azaltan üç mikrofonun eşlik ettiği yapay zeka destekli gürültü azaltma özelliğine sahip Acer PurifiedVoice 2.0 teknolojisi ile tamamlanıyor. Yeni Intel Wi-Fi teknolojisi, Wi-Fi 6E’ye[4] göre 2,4 kata kadar daha yüksek internet bağlantı hızları sunarak dizüstü bilgisayarların en önemli anlarda bağlantıda kalmasını sağlıyor.

Her iki dizüstü bilgisayar da Swift serisinin 180 dereceye kadar açılabilen ince ve hafif alüminyum kasasıyla öne çıkıyor. Kolay işbirliği için düz bir şekilde kullanılabiliyorlar. Swift Go 14, belirli modellerde doğrudan medya komutlarına olanak tanıyan çok kontrollü aydınlatmalı dokunmatik yüzey ve kaydırma deneyimlerini geliştiren ve daha akıcı hale getiren OceanGlass dokunmatik yüzey olmak üzere iki farklı dokunmatik yüzey seçeneği sunuyor. Her iki dokunmatik yüzey de hareket halindeki yaşam tarzlarını ve faresiz kaydırmayı destekleyen yüzde 44 daha geniş kaydırma alanına[5] sahip. Tüm bunlara ek olarak Swift Go modelleri artık dizüstü bilgisayar ile kullanıcıların Android veya iOS cihazları arasında hızlı ve kolay bir bağlantı kurabilmelerine olanak tanıyan en son Intel Unison 2.0 uygulamasıyla birlikte geliyor[6].

Önceki modellerde olduğu gibi yeni Swift Go cihazları da 500 nit tepe parlaklığına, yüzde 100 DCI-P3 renk aralığına ve DisplayHDR™ True Black 500 sertifikasına sahip canlı ve zengin renklerle zenginleştirilmiş OLED ekranlarla donatıldı. Swift Go 16, 3200 x 2000 çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip 16 inç 3,2K OLED ekranıyla canlı ve ayrıntılı görüntüler sunarken Swift Go 14, 2880 x 1800 çözünürlüğe ve 90 Hz yenileme hızına sahip 14 inç 2,8K OLED ekranıyla dikkat çekiyor. Her iki model de göz yorgunluğunun etkilerini azaltmaya yardımcı olmak için TÜV Rheinland Eyesafe® ekran sertifikasına sahip. Ayrıca, not almayı ve çizim yapmayı kolaylaştırmak için dokunmatik ve kalem girişini destekleyen WUXGA dokunmatik ekran seçeneği de bulunuyor.

Swift Go dizüstü bilgisayarlar artık 32GB’a kadar LPDDR5X belleği ve çift yuvalı yükseltilebilir 2TB PCIe Gen 4 SSD desteğiyle birlikte geliyor. Son olarak, çevre birimleri ve ekran bağlantısı için her iki cihaz da hızlı şarj imkanı sağlayan Thunderbolt™ 4 özelliğine sahip iki adet USB Type-C, çevrimdışı şarj özelliğine sahip bir adet USB Type-A, HDMI 2.1 bağlantı noktaları ve microSD kart okuyucu içeriyor. Dizüstü bilgisayarlar ayrıca gelişmiş kablosuz ses için Bluetooth LE Audio özelliğine de sahip.

Acer Swift X 14: İçerik Üreticiler ve Öğrencilere yönelik Calman Onaylı Ekrana Sahip Yapay Zeka Destekli Bilgisayar

Yeni Acer Swift X 14 (SFX14-72G), artık en yeni Intel Core Ultra işlemciler, NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi Dizüstü Bilgisayar GPU’ları ve yeni Calman onaylı 2,8K OLED panel gibi üstün özellikleriyle kullanıcıları güçlü kombinasyonlar ve harika ekranlarla buluşturma geleneğini sürdürüyor. Yeni Intel Core Ultra H Serisi işlemciler ve NVIDIA GeForce RTX 4070’e kadar Dizüstü Bilgisayar GPU’ları ile güçlendirilen bu premium dizüstü bilgisayar, daha kaliteli canlı yayın, daha iyi video düzenleme ve üç boyutlu görüntü işleme için yüksek hızlı yapay zeka destekli iş akışları sağlıyor. NVIDIA DLSS 3.5 teknolojisi, grafik ağırlıklı oyunlarda ve uygulamalarda iyileştirilmiş aydınlatma efektleri ve çözünürlük için yapay zeka destekli ışın rekonstrüksiyonu sunuyor. NVIDIA Studio onaylı olan ve önceden yüklenmiş NVIDIA Studio Sürücüleriyle optimize edilen Swift X 14, kullanıcıların en iyi faydayı elde etmeleri ve uygulamaları en iyi şekilde kullanmaları için cihazda yerleşik olarak bulunan Windows Copilot’a tek tuşla erişebilmelerini sağlıyor.

Calman onaylı 14,5 inç 2,8K OLED ekran, animasyon, fotoğraf ve videolarda Delta E<2 ile etkileyici renk doğruluğu sağlayarak içerik üreticilerin ve profesyonellerin tasarımlarına hayat vermelerine olanak tanıyor. Cihazın yüzde 100 DCI-P3 renk aralığı, yüksek kontrast oranı, VESA DisplayHDR TrueBlack 500 sertifikası ve 500 nit tepe parlaklığa sahip OLED ekranında renkler inanılmaz netlikte ve canlılıkta bir araya geliyor. Ekran, renk sıcaklığını ve parlaklığı aydınlatma koşullarını yansıtacak şekilde canlı bir şekilde uyarlayan Acer Light Sensing teknolojisini içeriyor. Son olarak, 120 Hz yenileme hızı akıcı ve yüksek video izleme ve eğlence deneyimi sunuyor.

Swift X 14, içerik oluşturmanın yanı sıra kullanıcıların iş ve okulla ilgili görevleri kolayca yerine getirmeye yardımcı olacak üretkenliğe hazır bir deneyim sunuyor. Yapay zeka destekli Geçici Gürültü Azaltma (TNR) özelliğine sahip FHD web kamera, Yapay Zeka Gürültü Azaltma teknolojisine sahip Acer PurifiedVoice 2.0, Acer PurifiedView, ve üç adet mikrofondan oluşan kombinasyon üst düzey görseller ve net seslerle video konferanslarının ve sesli görüşmelerin sorunsuz ve etkili bir şekilde yapılmasına olanak tanıyor. Çift USB Type-C bağlantı noktası, bir HDMI 2.1 bağlantı noktası ve MicroSD kart okuyucunun yanı sıra Wi-Fi 6E ve Bluetooth LE Audio gibi en yeni bağlantı özellikleri her iki cihazı da işlevsel ve bağlı tutarken, gelişmiş termal teknolojiler (büyük bir fan, çift D6 bakır ısı borusu ve özel hava girişli klavye) dizüstü bilgisayarın serin kalmasına yardımcı oluyor. Swift X 14 ayrıca 32 GB’a kadar LPDDR5X bellek ve 1 TB’a kadar PCIe Gen 4 SSD ile oldukça iyi bir donanıma sahip.

Fiyat ve Bulunabilirlik

  • Acer Swift Go 16 (SFG16-72/T) Mart ayından itibaren EMEA bölgesinde 1.149 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Acer Swift Go 14 (SFG14-73/T) Şubat ayından itibaren EMEA bölgesinde 1.099 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Acer Swift X 14 (SFX14-72G​) Şubat ayından itibaren EMEA bölgesinde 1.799 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Kesin özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilecektir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen www.acer.com adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin.