Sosyal Medya

Donanım

Acer, karbon nötr dizüstü bilgisayarı Aspire Vero 16’yı tanıttı

Acer ayrıca günlük kullanıcılara yönelik çeşitli işlemci ve ekran seçeneklerine sahip ilk Aspire Go dizüstü bilgisayarlarını da duyurdu.

Acer, en yeni Intel Core Ultra işlemcilerle donatılan karbon nötr dizüstü bilgisayarı Aspire Vero 16’yı tanıttı

 

Acer ayrıca günlük kullanıcılara yönelik çeşitli işlemci ve ekran seçeneklerine sahip ilk Aspire Go dizüstü bilgisayarlarını da duyurdu.

 

Yeni eklenen ürünlerle Aspire dizüstü bilgisayar serisini genişleten Acer, kapsamlı ürün yelpazesiyle farklı performans ve tasarım seçenekleri sunuyor.

Aspire Vero 16, Intel AI Boost ve Wi-Fi 7 uyumluluğuna[4] sahip yeni Intel® Core™ Ultra işlemcilerle[1] donatılan Vero ürün serisinin en yeni üyesi olarak dikkat çekiyor. Acer, Aspire Vero 16 modelinde karbon ayak izi hesaplaması ve karbon nötrlüğü konusunda uluslararası standartları[5] takip ederek karbon nötrlüğünü sağlamayı amaçlıyor. Cihazın yaşam döngüsünün[6]  her aşamasında karbon ayak izini en aza indirmek için önlemler alınıyor[7] ve ardından karbon nötrlüğüne ulaşmak için yüksek kaliteli karbon kredileri uygulanıyor. Intel Evo Edition dizüstü bilgisayarda, eko-inovasyon ve premium bilgisayar deneyimlerini bir araya getirmek için kasada tüketici sonrası geri dönüştürülmüş (PCR) malzeme kullanımı 2021 modeline kıyasla iki katına çıkarıldı.

Yeni Acer Aspire Go 15 ve Aspire Go 14 dizüstü bilgisayarlar ev kullanıcılarının ve ailelerin günlük kullanımına destek olmayı amaçlıyor. Aspire Go dizüstü bilgisayarlarda Intel Core i3 N-Serisi işlemciler, artırılmış bellek kapasitesi, tam işlevli çevre birimleri ve Acer PurifiedVoice™ teknolojisi bulunuyor. Aspire Go 14 modelinde ise AMD Ryzen™ 7000 Serisi işlemci seçeneği de yer alıyor. Daha fazla esneklik için, yeni Aspire cihazlar en son yapay zeka destekli teknolojilerle birlikte geliyor. Aspire dizüstü bilgisayarlar net konferans görüşmeleri için Acer PurifiedVoice’ın yanı sıra özel bir tuşla erişilen yapay zeka destekli akıllı asistan Windows Copilot’u[3] içeriyor.

Aspire Vero 16: Olağanüstü Performansa Sahip Karbon Nötr Yapay Zeka Destekli Bilgisayar

Yeni bir tasarım ve en son işbirliği özelliklerini bir araya getiren Acer Aspire Vero 16 (AV16-51P), performanstan ödün vermeden çevreye duyarlı bir seçim arayanlar için ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Daha fazlasını yapmak için tasarlanan ve Intel AI Boost özellikli Intel Core Ultra 7 işlemcilerle[1] donatılan Intel Evo Edition,  premium bilgisayar deneyimi, yüksek verimlilik ve tek şarjla 10,5 saate[8] varan uzun pil ömrü sunuyor. Windows Copilot ile birlikte gelen cihaz, kullanıcıların cihazlarını kolayca kullanmalarına yardımcı oluyor ve uygulamanın merkezi üretken yapay zekasını kullanarak çalışırken, içerik oluştururken veya oynarken zamandan ve emekten tasarruf etmelerine yardımcı oluyor. Yapay zeka destekli Acer PurifiedVoice özelliğine sahip AI PC’nin 1440p QHD web kamerası, konferans sırasında istenmeyen gürültülerden uzak, kristal netliğinde video ve ses sunuyor. Windows 11 dizüstü bilgisayar ayrıca 2 TB’a kadar çift PCIe Gen 4 SSD yükseltilebilir depolama alanını destekleyen 16 GB LPDDR5 bellek içeriyor.

Kullanıcılar, Aspire Vero 16’nın ikonik Taş Grisi rengiyle tamamlanan pürüzsüzleştirilmiş yüzeyi ile yeni çevre dostu şık tasarımının sadeliğini çok beğenecekler. Kasanın dokunulan yüzeyleri uçucu organik bileşik, boya veya katkı maddesi içermiyor ve üretim sırasında daha az CO2 emisyonuna olanak tanıyan yüzde 60 PCR malzemeden üretiliyor. Aspire Vero 16’nın çevre dostu özellikleri, okyanusa bağlı plastikten yapılmış OceanGlass™ dokunmatik yüzey ile tamamlanıyor. Yüzde 100 geri dönüştürülmüş ambalajla birlikte gelen Aspire Vero 16, EPEAT Gold kaydı[9] ile çevre için üzerine düşeni yapmak isteyen kullanıcılar için mükemmel bir seçenek oluşturuyor.

Kullanıcı deneyiminden ödün vermeyen Aspire Vero 16, işbirliğini geliştirmek ve farklı yaşam tarzlarını desteklemek için bir dizi özellikle birlikte geliyor. Cihazın 16:10 en boy oranına ve ince çerçevelere sahip 16 inç WQXGA (2560 x 1600) ekranı, sRGB renk alanının tamamını kapsadığı ve WUXGA dokunmatik ekran seçeneğiyle sunulduğu için iş veya eğlence amaçlı kullanım için ideal bir seçenek oluşturuyor. Wi-Fi 7 uyumluluğu ve Bluetooth LE Audio, iki USB Type-C bağlantı noktası (Thunderbolt 4 ve USB 4) ve bir HDMI 2.1 bağlantı noktası gibi bir dizi temel bağlantı özelliği ile kullanıcılar, her yerde zahmetsizce yayın yapabiliyor, çalışabiliyor ve bağlanabiliyor. Aspire Vero 16 ayrıca dizüstü bilgisayarın pil tüketimi, güç tasarrufu ve performans modlarını yönetmek için AcerSense™ uygulaması da dahil olmak üzere bir dizi akıllı uygulama ile birlikte geliyor. Intel Unison 2.0 ise kesintisiz üretkenlik için farklı cihazları ve işletim sistemlerini tek bir ekranda entegre ediyor.

Aspire Go Dizüstü Bilgisayarlar: Erişilebilir ve Kullanıcı Dostu

Bağlantıda ve üretken kalmak için gereken tüm temel özelliklere sahip olan Aspire Go dizüstü bilgisayarlar mükemmel değer ve performans arayan öğrenciler ve aileler için tasarlanmış evde kullanıma uygun çok yönlü cihazlardır.  Aspire Go 15 (AG15-31P) ve Aspire Go 14 (AG14-31P) Intel Core i3 N-Serisi işlemciler içerirken, Aspire Go 14 (AG14-21P) ise tüm modellerde 10 saate kadar pil ömrünün yanı sıra etkileyici bir performans sağlayan AMD Ryzen 7000 Serisi işlemciler içeriyor. Her bir model ayrıca 16 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve görüntüleri, videoları ve dosyaları kaydetmek için yeterli depolama alanı sağlayan 1 TB’a kadar M.2 PCIe Gen3 SSD ile birlikte geliyor.

Dar çerçeve tasarımları ve 16:10’a varan en boy oranları[1] ile Aspire Go dizüstü bilgisayarlar, Aspire Go 14’ün WUXGA ekranında ve Aspire Go 15’in FHD ekranında geniş görüntüleme alanı ve yüksek çözünürlüklü görseller sunuyor. Windows Copilot[3] uygulamasıyla birlikte gelen cihazlarda kullanıcılar, özel Copilot tuşuyla uygulamayı kolayca açabiliyor ve cihazlarında bulunan uygulamalara daha kolay erişebiliyor ve daha fazla yardıma ulaşabiliyor. Acer’ın TNR çözümü sayesinde cihazlarda görüntülü görüşmeler düşük ışık koşullarında bile daha iyi görüntü netliğiyle yapılıyor ve Acer PurifiedVoice AI Gürültü Azaltma ve iki adet dijital mikrofon seslerin en hassas şekilde yakalanmasına olanak tanıyor. AcerSense, depolama kapasitesini optimize etmek ve uygulamaları denetlemek için ideal bir seçenek oluştururken Wi-Fi 6 bağlantısı, video görüşmeleri yaparken ve film izlerken daha az ara bellek kullanılmasını sağlıyor.

Tüm yeni Aspire Go modelleri ayrıca uzun izleme süreleri boyunca gözlerin korunmasına yardımcı olmak için Acer BlueLightShield™ özelliğini içeriyor. Aspire Go 15 ve Aspire Go 14, kapaklarında ve ambalajlarında geri dönüştürülebilir malzemeler kullandıkları ve Energy Star ve EPEAT Silver[9] kaydına sahip oldukları için çeşitli çevre dostu özellikleriyle de öne çıkıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

  • Acer Aspire Vero 16 (AV16-51P) EMEA bölgesinde Mart ayından itibaren 1.199 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • The Acer Aspire Go 15 (AG15-31P) Şubat ayından itibaren EMEA bölgesinde 529 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Acer Aspire Go 14 (Intel işlemcili) (AG14-31P) Mart ayından itibaren EMEA bölgesinde 549 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Acer Aspire Go 14 (AMD işlemcili) (AG14-21P) Mart ayından itibaren EMEA bölgesinde ise 649 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Kesin özellikler, fiyatlar ve bulunabilirlik bölgeye göre değişiklik gösterebilecektir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen www.acer.com adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin.