Sosyal Medya

Donanım

Acer, OLED Ekranlı İnce ve Hafif Dizüstü Bilgisayarı Yeni Swift Go’yu Tanıttı

Acer günümüzün mobil profesyonelleri, içerik oluşturucuları ve öğrencileri için tasarladığı ödüllü Swift dizüstü bilgisayar ailesine yeni Acer Swift Go serisinin ilk modellerini eklediğini duyurdu.

Acer, OLED Ekranlı İnce ve Hafif Dizüstü Bilgisayarı Yeni Swift Go’yu Tanıttı

Swift Go Serisi, 13. Nesil Intel Core işlemcili ve Windows 11 özellikli yeni tasarımlı Swift dizüstü bilgisayarlarla birlikte tanıtıldı.

  • Yeni Acer Swift Go 16 ve Swift Go 14, en son teknolojileri, süper ince çerçeveli, ince ve hafif tasarımlara sahip, canlı ve zengin renkler sunan OLED ekranlarla bir araya getiriyor.
  • Acer Swift X 14, geliştiricilere ve içerik oluşturuculara, yüksek parlaklık sunan OLED ekranlarda en doğru renkleri sağlayabilen NVIDIA Studio Sürücülere sahip NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 Dizüstü Bilgisayar GPU’ları ile daha fazlasını yapabilecekleri gücü sağlıyor.
  • Acer Swift 14, havacılıkta da kullanılan birinci sınıf alüminyum kasası yanında elmas kesim biçimli kenarlar ve Antimikrobiyal Corning® Gorilla® Glass ile kaplı muhteşem bir WQXGA ekrana sahip benzersiz şık bir tasarım sunuyor.

Acer günümüzün mobil profesyonelleri, içerik oluşturucuları ve öğrencileri için tasarladığı ödüllü Swift dizüstü bilgisayar ailesine yeni Acer Swift Go serisinin ilk modellerini eklediğini duyurdu. Acer ayrıca, yeni modern tasarımlar, en son performans teknolojileri ve kullanıcıların hareket halindeyken de üretken ve bağlantıda kalmasına yardımcı olacak araçlarla donattığı yeni Acer Swift X 14 ve Acer Swift 14 dizüstü bilgisayarlarını da tanıttı.

Swift Go, Swift X 14 ve Swift 14 modelleri, son derece zarif ve stil sahibi yeni ultra taşınabilir tasarımları ile öne çıkıyor. Köşeli kenarlar ve yapısal çizgiler gibi detaylar cihazların daha rafine bir görünüme sahip olmasını sağlarken, bu özellikleri ile yeni Swift dizüstü bilgisayarlar, daha güvenli bir görünüm ve his arayan mobil yaşayan müşterilere hitap ediyor.

Acer Swift dizüstü bilgisayar serisi son yıllarda çok sayıda ödül aldı. Örneğin Swift Edge, CES® 2023 İnovasyon Ödülü’ne layık görüldü.

Acer BT Ürünleri İş Birimi Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü James Lin, “2023 model yeni Swift dizüstü bilgisayarlarımız, modern ve çarpıcı bir görsel çekicilik sunan yepyeni tasarımlarıyla geliyor. Yeni Swift dizüstü bilgisayarlar sadece iyi görünmekle kalmıyor, aynı zamanda OLED ve yüksek çözünürlüklü ekranlar, uzun ömürlü piller ve birinci sınıf performans sunan yeni 13. Nesil Intel Core işlemciler de dahil olmak üzere etkileyici bir dizi en yeni teknoloji ve özelliği bir arada sunuyor” dedi.

Acer Swift Go – Çarpıcı OLED Ekranlara Sahip İki Yeni İnce ve Model

Yeni duyurulan Swift Go 16 (SFG16-71) ve Swift Go 14 (SFG14-71) en yeni teknolojileri bir araya getiriyor ve hızlı ekran yenileme oranlarına sahip bir OLED ekran sunuyor. İnce ve hafif dizüstü bilgisayarlar, 500 nit tepe parlaklığı, yüzde 100 DCI-P3 renk aralığı ve VESA DisplayHDR True Black 500 sertifikası ile canlı, gerçeğe yakın görüntüler sunan çarpıcı ekranları ile öne çıkıyor. Swift Go 16, 3200×2000 çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızına sahip 16 inçlik 3.2K OLED ekrana sahipken, Swift Go 14, 2880×1800 çözünürlük ve 90 Hz yenileme hızına sahip 14 inçlik 2.8K OLED ekrana ile geliyor. TÜV Rheinland Eyesafe® ekran sertifikalı dizüstü bilgisayarların ekranlarının, üretkenliği optimize eden 16:10 en boy oranı ve isteğe bağlı gelen dokunmatik özelliği sayesinde uzun saatler çalışma, öğrenme ve oynatma daha kolay hale geliyor. Ayrıca cihazların arkadan aydınlatmalı klavyeleri ve OceanGlass™ dokunmatik yüzeyleri, kaydırma yaparken daha sorunsuz ve verimli bir kullanım deneyimi sağlıyor.

13. Nesil Intel® Core™ H-serisi işlemcilerden güç alan ve Intel® Evo™ platformu tarafından onaylanan yeni Swift Go 16 ve Swift Go 14, birinci sınıf performans özellikleri ve 9,5 saatten fazla pil ömrü sunuyor. Dizüstü bilgisayarlar evrensel ve kullanımı kolay bir deneyim için kullanıcıların cihazlarını Android veya iOS cihazlara kolayca bağlamasına olanak tanıyan Intel® Unison™ ile geliyor. Intel® Movidius™ VPU’ya sahip 13. Nesil Intel Core işlemciler, birinci sınıf video görüşmelere, geniş ölçekli yapay zekâ desteğine ve kusursuz entegrasyona imkân sağlayan özel bir yapay zeka motoruna sahip olması ile öne çıkıyor. Bu yeni çözüm, bilgisayarı tüm faaliyetlerin merkezine koyuyor ve tek bir ekranda zahmetsiz dosya aktarımı, arama, mesajlaşma ve bildirimleri yönetmek için işletim sistemleri arasında çalışma özgürlüğü sağlıyor.

Her iki dizüstü bilgisayarda da yükseltilmiş bir TwinAir çift fan sistemi, çift D6 bakır ısı boruları ve cihazları düşük sıcaklıkta tutmak için ısıyı dışarı atan, gittiğiniz her yerde performansı ve güvenilirliği artıran bir hava girişli klavye yer alıyor. Cihazların 14,9 mm inceliğindeki alüminyum kasaları, yüzde 90 ekran-gövde oranı ve ultra ince yan çerçevelerle optimize edilmiş zarif tasarımları ile öne çıkıyor. 1,3 kg’dan daha hafif olan 14 inçlik model, 4,15 mm’lik dar çerçevelere sahip. 16 inçlik versiyonun ise ince yan çerçeveleri 4,2 mm ve yaklaşık 1,6 kg ağırlığında.

Swift Go 16 ve Swift Go 14 iş, okul ve yaratıcı projelerinizi üstlenerek hayatınızı kolaylaştırmaya geliyor. Her iki model de Thunderbolt™ 4 özellikli USB Type-C, HDMI 2.1 ve MicroSD kart okuyucu gibi bir dizi bağlantı noktası sunuyor. Swift Go dizüstü bilgisayarlar ayrıca Arka Plan Bulanıklaştırma, Otomatik Çerçeveleme ve Göz Teması gibi arındırılmış kusursuz görüntü sunan PurifiedView™ video konferans özellikleri ile geliyor. Temporal Noise Reduction (TNR) özellikli 1440p web kamerası, düşük ışık koşullarında bile yüksek kaliteli videolar elde etmenizi sağlıyor. Yapay zekâ desteğiyle gürültü azaltma özelliğine sahip Acer Purified Voice, konferans ve sınıflar için canlı, net görüntüler ve sesler elde etmenize imkân veriyor. Hızlı ve güvenilir Wi-Fi 6E, en kritik anlarda dizüstü bilgisayarınızın internete bağlı kalmasını sağlıyor. Hem Swift Go 16 hem de Swift Go 14, 2 TB’a kadar PCIe Gen 4 SSD’yi ve 16 GB’a kadar LPDDR5 belleği destekliyor.

Acer Swift X 14 – NVIDIA® GeForce RTX GPU’larla Güçlü Performans

Swift X 14 (SFX14-71), gelişmiş CPU’su ve işlemciden bağımsız GPU’su ile amatör ve profesyonel yaratıcıların potansiyelini ortaya çıkarıyor. Bu birinci sınıf dizüstü bilgisayar, 13. Nesil Intel® Core™ H-serisi işlemcilerden[[2]] ve NVIDIA GeForce RTX 4050’ye kadar dizüstü bilgisayar GPU’sundan destek alıyor. NVIDIA Studio onaylı ve önceden yüklenmiş NVIDIA Studio Sürücüleri ile optimize edilmiş cihazlar, bu özellikleri ile yaratıcılara farklı uygulamalarla çalışırken daha fazlasını yapabilmeleri için ihtiyaç duydukları gücü sağlıyor. Swift X 14’ün gelişmiş termal sistemi, özel hava girişli klavyesi ve iki adet D6 bakır ısı borularının yanı sıra cihazların iç kısımlarını serin tutmak için daha fazla hava çeken daha büyük bir fan içeriyor. Yeniden tasarlanan kasa, tüm gün üretkenlik ve performans için daha yüksek kapasiteli bir pil ile geliyor.

120 Hz kare yenileme hızına sahip 14 inçlik 2,8K OLED ekran, DCI-P3 renk aralığının yüzde 100’ünü sağlıyor ve VESA DisplayHDR™ TrueBlack 500 sertifikası ile dikkat çekiyor. Ekranın 500 nit maksimum parlaklığı ve yüksek kontrast derecesi, etkileyici renklere ve görüntülere olanak verirken, izleme deneyimi boyunca ekrandaki yazıların canlı ve net olmasını sağlıyor. İçerik oluşturucular, cihazın 1080p FHD web kamerası ve Acer PurifiedView™ ve AI Noise Reduction özellikli PurifiedVoice™ ile hareket halindeyken sorunsuz bir şekilde çalışabiliyor. Buna ek olarak, iki adet USB Type-C ve HDMI 2.1 ve bir MicroSD kart okuyucu dahil olmak üzere en yeni bağlantı noktaları, içerik oluşturucuların ekranlara, yazıcılara ve diğer çevre birimlerine kolaylıkla bağlanabilmesini sağlıyor.

Acer Swift 14 – Şık Üstün Tasarım

Yenilenmiş tasarımı ile dikkat çeken en yeni Swift 14 (SF14-71T), havacılık sınıfı muhteşem alüminyumla kaplı ince ve hafif CNC ile işlenmiş yekpare gövdesi ve Mist Green veya Steam Blue renk seçenekleriyle ile geliyor. Elmas kesimli kenarlar ve çift eloksal kaplama, cihazın yalnızca 14,95 mm inceliğinde ve 1,2 kg ağırlığındaki ince ve birinci sınıf kasasının tasarımına güç katıyor. Okyanusa bağlı plastik atıklar kullanılarak yapılan OceanGlass dokunmatik yüzey, dizüstü bilgisayarın birinci sınıf stilini tamamlarken aynı zamanda Acer’ın Earthion misyonuna da katkıda bulunuyor.

13. Nesil Intel Core H Serisi’ne kadar işlemcilerden güç alan ve 9,5 saatten fazla pil ömrü sunan Intel Evo onaylı Acer Swift 14 dizüstü bilgisayar bu özellikleri ile tasarımı kadar performans ile de öne çıkıyor. Dizüstü bilgisayarlar ayrıca, kullanıcılara farklı işletim sistemlerinde çalışma özgürlüğü sunarak üretkenliklerinin artmasını sağlayan Intel Unison ile geliyor. Swift 14’ün etkileyici termal çözümleri, sistemleri serin tutan hava akışını artırmak için Acer’ın TwinAir çift fan sistemi ve D6 bakır ısı borularından oluşan bir hava girişi tasarımı sunuyor.

Acer Swift 14, dayanıklılığı artırmak, çizilmeye karşı direnç sağlamak ve leke ve kokuya neden olan bakterilerin büyümesini önlemek için dayanıklı Antimikrobiyal Corning® Gorilla® Glass ile kaplanmış WQXGA (2560×1600) veya WUXGA (1920×1200) olmak üzere iki muhteşem 14 inç dokunmatik ekran seçeneği ile geliyor.

Hibrit çalışanlar, uzaktan çalışanlar ve hareket halindeki öğrenciler, Swift 14’ün TNR teknolojisi, Acer PurifiedVoice™ ve ve DTS® Audio ile geliştirilmiş çift hoparlöre sahip 1440p QHD web kamerası ile konferansların, derslerin ve görüntülü sohbetlerin keyfini çıkaracak.

Windows Hello ve tümleşik parmak izi okuyucu ile güvenlikten ödün vermeden dizüstü bilgisayarda oturum açmayı daha basit hale getirirken, iki adet USB Type-C Thunderbolt™ 4 bağlantı noktası ve HDMI 2.1 bağlantı noktası çevre birimlerine bağlanmayı kolaylaştırıyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

  • Acer Swift Go 16 (SFG16-71), mart ayında EMEA bölgesinde 1.099 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Acer Swift Go 14 (SFG14-71), şubat ayında EMEA bölgesinde 999 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Acer Swift X 14 (SFX14-71G), nisan ayında EMEA bölgesinde 1.499 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
  • Acer Swift 14 (SF14-71T), ocak ayında EMEA bölgesinde 1.699 Euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.