Sosyal Medya

Donanım

Acer, Stereoskopik 3D deneyimini SpatialLabs ekranlar ile zenginleştiriyor

Acer, bugün yaptığı açıklamayla SpatialLabs™ ürün yelpazesine, kişisel eğlence için Acer SpatialLabs View ve ticari izleyici tarafı için ise Acer SpatialLabs View Pro isimli iki yeni ürün eklediğini duyurdu.

Acer, Stereoskopik 3D deneyimini SpatialLabs ekranlar ile zenginleştiriyor

  • Acer, SpatialLabs stereoskopik 3D ürün yelpazesini, içerik üreticiler ve oyuncular için iki yeni bağımsız, taşınabilir ekranla genişletiyor.
  • Yeni Acer SpatialLabs View, profesyonel oyuncuların ihtiyacına cevap olarak bilgisayar oyunlarına, medya içeriğine ve hatta kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriğe stereoskopik 3D deneyimini getiriyor.
  • Acer SpatialLabs View Pro, kurumsal içerik yaratma süreçlerinden satışlara kadar sektördeki tüm ticari dönüşümün her aşamasını desteklemek için tasarlandı.
  • SpatialLabs TrueGame, oyuncuların üç boyutlu oyunlarda daha fazlasını başarabilmeleri için yeni bir uygulama olarak geliyor.

Acer, bugün yaptığı açıklamayla SpatialLabs™ ürün yelpazesine, kişisel eğlence için Acer SpatialLabs View ve ticari izleyici tarafı için ise Acer SpatialLabs View Pro isimli iki yeni ürün eklediğini duyurdu. Her ikisi de başka bir bilgisayara bağlanabilen bu bağımsız 15,6 inçlik 4K ekranlar kullanıcılara SpatialLabs deneyim paketine taşınabilir erişim sağlıyor. Nitelikli içerik üreticiler için tasarlanan bu yeni nesil cihazlar, aynı zamanda, gözlüksüz stereoskopik 3D teknolojisini oyunculara ve ev eğlencesi meraklılarına da sunuyor.

Bir çantaya koyularak taşınabilecek, bir LAN partisine veya ürün tanıtım oturumuna katılmayı kolaylaştıracak hafif tasarımı ile dikkat çeken cihazlar (1,5 kg’dan daha az) oyuncular ve içerik üreticiler tarafından çok sevilecek. Yüzde 100 Adobe RGB renk gamı, içerik üreticilerin; 400 nit parlaklığı ise oyuncuların ekran deneyimini zenginleştirecek.

Acer SpatialLabs View tamamen yeni bir stereoskopik 3D oyun platformuyla birlikte gelirken, Acer SpatialLabs View Pro, hem tasarım tarafında kullanıcıların hayatını kolaylaştırmak için gerekli teknolojiyi sunan hem de içeriklerin dağıtımında daha etkili bir hikaye anlatımına imkan veren kombinasyon fırsatları ile basitleştiren akıllı bir endüstriyel tasarımla birlikte geliyor.

SpatialLabs TrueGame — Tek Tıkla Stereoskopik 3D Oyun Deneyimi

Oyun dünyasına stereoskopik 3 boyutlu oyun deneyimi getiren yeni bir uygulama olan SpatialLabs TrueGame, oyuncuların en sevdikleri oyunların keyfini tam anlamıyla çıkarmalarını sağlıyor. Bu da olasılık dahilinde çünkü oyunlar, çoğunlukla üç boyutlu düşünülerek oluşturuluyor: Geliştiriciler inşa ettikleri her sahne ve nesneye derinlikle alakalı bilgiyi dahil ediyor. SpatialLabs, halihazırda var olan bu bilgiyi, oyunları stereoskopik 3D olarak sunmak için kullanıyor. Oyunculara en sevdikleri oyunlarla sorunsuz bir deneyim sunmak için piyasaya sürülecek 50’den fazla modern ve klasik oyun arasında her oyun başlığı için önceden yapılandırılmış özel bir profil oluşturuluyor. Önümüzdeki dönemde de düzenli olarak ek başlıklar için platforma yeni profiller eklenecek.

Bu profiller çok fazla bilgiye dayansa da ve her birini optimize etmek için önemli derecede çalışma gerekse de platformun kendisi inanılmaz derecede kullanıcı dostu olması ile öne çıkıyor. TrueGame uygulamasını başlattıktan sonra, kullanıcıların oynamak istedikleri başlığa gitmeleri ve ardından “Oynat” düğmesine basmaları yeterli oluyor. Gerisini uygulama hallediyor, ilgili kullanıcının sisteminde gerekli oyun dosyalarını otomatik olarak başlatıyor ve oyunu Stereoskopik 3D’de başlatmak için başlığın ilişkili TrueGame 3D profilini etkinleştiriyor.

Bu model, oyuncuların daha önce deneyimlediği hiçbir şeye benzemeyen bir sürükleyiciliğe sahip yeni bir oyun şekli. Oyunlarda odalar daha geniş, nesneler gerçekten daha katmanlı görünüyor ve özel gözlüklere ihtiyaç duymadan pürüzsüz ve gerçek zamanlı olarak oyunlardaki maceralar daha heyecan verici hale geliyor.

Cihaz, oyun oynamadığı zamanlarda standart 4K monitör olarak da kullanılabiliyor.

SpatialLabs Go — 2 Boyutlu İçeriği Stereoskopik 3 Boyutlu İçeriğe Dönüştürün 

Acer’ın tescilli çözümü SpatialLabs Go, tam ekranda görüntülenebilen çoğu 2 boyutlu içerikten stereoskopik 3 boyutlu içerik oluşturmayı tek tuşla mümkün kılan yapay zeka teknolojisine sahip. Bu teknoloji ile fotoğraflar ekrandan fırlayacak kadar gerçek görünürken, basit web oyunları daha heyecan verici hale geliyor ve videolar (çevrimiçi veya çevrimdışı) gerçek zamanlı olarak başka bir seviyeye geçiyor. SpatialLabs Go sayesinde belki de en önemlisi, fotoğraf veya video çekerek kendi içeriğinizi oluşturabiliyorsunuz ve içerikleri sisteme aktardıktan sonra, simüle edilmiş stereo 3 boyutlu görüntüler oluşturmak için SpatialLabs Go’yu kullanabiliyorsunuz.

SpatialLabs Model Görüntüleyici — 3 Boyutlu İçerik Oluşturmanın Sezgisel Bir Yolu 

Acer SpatialLabs View Pro, içerik yaratıcıların hayatlarını kolaylaştıran bir teknolojiye sahip. Bu bağlamda, Datasmith için yeni eklenen destek de dahil olmak üzere tüm ana dosya biçimleri[1] için hazır destek anlamına geliyor. Diğer bir deyişle içerik üreticiler, Datasmith dışa aktarma eklentilerini yükleyerek Revit, Solidworks ve Cinema 4D gibi 3D tasarım yazılımlarını kullanabildikleri gibi, bir proje görüntülenmeye hazır olduğunda, SpatialLabs Model Görüntüleyici’ye aktarılabiliyor. Sketchfab entegrasyonu, kullanıcılara kendi projeleri için yararlanabilecekleri ücretsiz ve birinci sınıf 3 boyutlu dijital varlıklardan oluşan devasa bir çevrimiçi kitaplığa erişim sağlayarak içerik yaratma sürecini daha da basitleştiriyor. Tasarım çalışması için renk doğruluğu kritik olduğundan, View Pro’nun 15,6 inç 4K ekranı Adobe RGB renk gamının yüzde 100’ünü kapsıyor.

SpatialLabs View Pro, yalnızca 3 boyutlu içerikler oluşturma konusunda destek olmuyor, aynı zamanda geliştiricilere yarattıklarını paylaşmaları ve görüntülemeleri için çeşitli araçlar da sunuyor:

  • İçerik, ister ofisteki çalışma arkadaşınızdan geri bildirim almak için isterse bir müşteriye ilgilendiği konu ile ilgili ilgi çekici görsel bir materyal sunmak için olsun, paylaşım için hızlı bir şekilde yüklenebiliyor.
  • Satış veya pazarlama alanında çalışanlar için, Acer SpatialLabs View Pro’nun ince ve taşınabilir tasarımı hayat kolaylaştırıcı oluyor. 1,5 kg’dan daha hafif olan bu ürün, hareket halindeyken kolayca taşınabiliyor ve katlanabilir destek ayağı hemen hemen her yerde çalışabilmeyi mümkün kılıyor.
  • VESA montajı, ihtiyaca göre Acer SpatialLabs View Pro’nun kiosklara ve satış noktası ekranlarına takılmasını kolaylaştırırken, Ultraleap el hareketi tanıma özelliği müşterilerin daha da etkileşimli bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

Önceki nesil SpatialLabs cihazlarında olduğu gibi, Acer SpatialLabs View Pro, 3 boyutlu içerik üreticilerin iş akışını iyileştirmek için de birkaç eklenti içeriyor. İçerik 3 boyutlu olarak hazırlanabiliyor ve SpatialLabs Model Viewer’da tek bir tıklamayla başlatılabiliyor. Ek olarak, Maya ve Blender kullanıcıları, değişikliklerinin Acer SpatialLabs View Pro’da stereoskopik 3 boyutlu içeriğe dönüştürüldüğünü gözlemlerken, hepsi aynı anda ve gerçek zamanlı olarak 2 boyutlu ekranda bağlanıp düzenleme yapabiliyor.

Bu teknolojiler hakkında daha fazla bilgiye ve desteklenen oyun başlıklarının listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.

Bulunabilirlik 

  • Acer SpatialLabs View (ASV15-1B) yaz ayları itibarıyla 1.099 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.