Sosyal Medya

Donanım

Acer, Vero Dizüstü Bilgisayar Serisine Yönelik Karbon Nötrlüğü Hedeflerini Paylaştı

Acer yeni Aspire Vero 16'dan (AV16-51P) başlayarak Aspire Vero dizüstü bilgisayar serisi için karbon nötrlüğü konusundaki kararlılığını paylaştı.

Acer, Vero Dizüstü Bilgisayar Serisine Yönelik Karbon Nötrlüğü Hedeflerini Paylaştı

 

Acer yeni Aspire Vero 16’dan (AV16-51P) başlayarak Aspire Vero dizüstü bilgisayar serisi için karbon nötrlüğü konusundaki kararlılığını paylaştı. Şirket, karbon ayak izi hesaplaması ve karbon nötrlüğü konusunda uluslararası standartları takip ederek, cihaz yaşam döngüsünün tüm aşamalarında karbon ayak izini en aza indirmek için önlemler alacak ve ardından karbon nötrlüğüne ulaşmak için yüksek kaliteli karbon kredileri kullanacak.

Acer Inc. COO’su Jerry Kao, “Acer ürün tarafında iklim değişikliğinin yarattığı artan zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olmak için gelecek dikkate alınarak tasarlanmış ve üretilmiş ‘bilinçli teknoloji’ kullanılmasını öneriyoruz. Kurumsal tarafta ise RE100 girişimine dahil olduk ve 2035 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir elektrik kullanmayı taahhüt ettik. Bu taahhüdümüz ayrıca 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı da kapsıyor” dedi.

Serinin başlangıcından bu yana Aspire Vero dizüstü bilgisayarlar, yaşam döngüleri boyunca karbon ayak izlerini en aza indirme hedefiyle çevreye duyarlı bir şekilde tasarlanıyor. Üretimden paketlemeye ve kullanım ömrü sonunda geri dönüşüme kadar tüm süreçler incelenerek emisyonların azaltılmasına katkıda bulunmak için seride sürekli olarak gerekli iyileştirmeler yapılıyor. Ürünün en son modeli olan Aspire Vero 16’da (AV16-51P) bu doğrultuda çeşitli iyileştirmeler yapıldı:

  • Renk, Malzeme ve Yüzey: Kasasının yüzde 60’ından fazlası geri dönüştürülmüş plastikten (ilk nesilde yüzde 30) oluşuyor ve yüzeyinde uçucu organik bileşikler, boya veya katkı maddeleri bulunmuyor. Dokunmatik yüzeyde okyanusa bağlı plastik kullanılıyor.
  • Bileşenler: Önceki nesillere göre daha fazla güç verimliliği sağlayan en yeni Intel® Core™ Ultra işlemcileri içeriyor. Intel AI Boost, yeni entegre nöral işlem birimi (NPU), olağanüstü güç verimliliği ile yeni yapay zekâ destekli yetenekler sunuyor.
  • Ambalaj: Üretim sırasında ortaya çıkan hurda malzemelerin geri dönüştürülmesi ve tamamen geri dönüştürülebilir ambalajların kullanılmasıyla karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik adımlar atıldı. Özenle hazırlanan tasarımlar, yüzde 100 geri dönüştürülmüş FSC sertifikalı kâğıt kutunun kolayca yeniden kullanılmasına olanak tanıyor.
  • Nakliye: Acer, çeşitli güzergahlarda biyoyakıt kullanımı sayesinde standart deniz konteynerlerinin emisyonlarını azaltma konusunda bir dizi lojistik sağlayıcı ile iş birliğine gitti.
  • Kullanım: AcerSense™ pil yönetim yazılımı dört performans modu ile enerji verimliliğine odaklanıyor: Eko+, Eko, Dengeli ve Performans.
  • Geri Dönüşüm ve Onarım: Onarım, yükseltme veya geri dönüşüm amacıyla cihazın hızla ve kolayca sökülmesi için standart vidalar kullanılıyor.

Acer, bu emisyon azaltma girişimlerinin hayata geçirilmesinin ardından karbon nötrlüğüne ulaşmak için yüksek kaliteli karbon kredileri kullanımını sonlandıracak.

Acer Aspire Vero 16 ile ilgili daha fazla detay Ocak ayında Las Vegas’ta paylaşılacak. Ürünün özellikleri, fiyatları ve bulunabilirliği bölgeye göre değişiklik gösterebilir. Belirli pazarlarda bulunabilirlik, ürün özellikleri ve fiyatlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen www.acer.com adresinden size en yakın Acer ofisi ile iletişime geçin.