Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Açık Bankacılık Ürünleri ile “ÇEVİK İŞLETME” Ekosistemi Yüzde 191 Büyüdü!

Eçözüm’ün, Açık Bankacılık Platformu ile sunduğu Açık Bankacılık çözümleri “NetEkstre”, “E-DBS” ve “Posrapor” ürünleri fintech ekosisteminin en hızlı büyüyen ürünleri oldu.

Açık Bankacılık Ürünleri ile “ÇEVİK İŞLETME” Ekosistemi Yüzde 191 Büyüdü!

Türkiye’nin ilk ve en büyük finansal teknoloji markalarından Eçözüm’ün, Açık Bankacılık Platformu ile sunduğu Açık Bankacılık çözümleri “NetEkstre”, “E-DBS” ve “Posrapor” ürünleri fintech ekosisteminin en hızlı büyüyen ürünleri oldu.

Dijital dönüşüm yaşadığımız bu süreçte tüm banka işlemlerimizi elektronik olarak görüntüleyebilmemize ve tüm mobil araçlarımızdan, bilgisayarımızdan ve tabletimizden tek ekranda takip etmemize imkân veren NetEkstre’de 2021 yılında ilk 2,19 milyon adet olan işlem hacmi yüzde 100’ün üzerinde artarak 2022 yılının ilk çeyreğinde 4,58 milyon işlem hacmine ulaşıldı. 2022 yılında yüzde 191 artış yakaladı. 2021’de 3,58 trilyon TL olan işlem hacmi 2022’de sektörünün rekoruna imza atarak 10,43 trilyon TL olduNetEkstre kullanan firma sayısı yüzde 62,21 oranında arttı, sisteme entegre banka sayısı 29’a ulaştı ve desteklenen ERP sayısı ise 24’e ulaştı.

ZAMAN VE İNSAN KAYNAĞI TASARRUFU İLE İŞLETME DOSTU ÇÖZÜMLER!

NetEkstre sistemi tek panel üzerinden görüntülenebildiği için, çalışılan tüm banka hesaplarına ayrı ayrı şifre ile giriş yapmadan zamanı en verimli şekilde kullanabilmek mümkün oluyor ve çok büyük zaman tasarrufu sağlıyor. Tüm banka/hesap durumlarını günlük-haftalık-aylık olarak anlık grafik raporları ile görebilen kullanıcılar Tüm banka/hesap hareketlerini tek panelden takip edebilme avantajı ile bir önceki günün devir bakiyesi ile anlık bakiyeyi görebilen işletmeler zamandan ve insan kaynağından tasarruf ediyor.

EÇözüm Genel Müdürü Refik Sarıtepe,

“BİR ŞİRKET EN AZ ÇEVİK OLAN BİRİMİ KADAR ÇEVİKTİR”

Bankacılık ve finans sektöründeki dijital dönüşüme paralel olarak online bankacılık alanında yaşanan gelişmelerin neticesinde artan ürün çeşitliliği ve online ürünlere kolay erişim sayesinde birçok firmanın farklı bankalarla çalışmaya başladığına dikkat çeken EÇözüm Genel Müdürü Refik Sarıtepe,

“Yönetim seviyesi dahil şirketteki tüm paydaşların çevik zihniyete (agile mindset) uyum sağlaması ve buna uygun hareket etmesi gerekmektedir. Bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetlidir, bir şirket en az çevik olan birimi kadar çeviktir. Finans departmanları “Açık Bankacılık” ürünleri ile özellikle şirketin en çevik kası haline geldi son yıllarda sunulan dijital çözümlerle. EÇözüm’ün açık bankacılık ürünleri olan NetEkstre”, “E-DBS” ve “Posrapor” da işletmelerin en çok talep ettikleri çözümler oldu. Firmaların hem fiziki posları hem de sanal posları üzerinden yapılan pos tahsilatlarını ve bunların akıbetlerini tek ekrandan takip edebildikleri ve ERP sistemlerine entegre edebildikleri Posrapor işletmeler tarafında çok sevildi. 2022 yılında toplam 3.71 Milyar TL tutarındaki 1,7 Milyon adet POS hareketi Posrapor tarafından işlenerek raporlandı. Posrapor kullanan firma sayısı %50 arttı, Sisteme entegre banka sayısı ise 13’e yükseldi. Bu başarının motivasyonuyla 2022 yılını tüm ürünlerimizde işletme jenerasyonumuzu artırarak kapatmak üzere çalışmaktayız” dedi.

Çözümün bayi ağlarında doğrudan borçlanma yapısıyla çalışan firmaların bu süreçlerini kolaylaştıran ve tekilleştiren E-DBS ürünü ise sektörün yıldızı parlayan ürünlerinde ilk sıraya yerleşti. 2022 yılında E-DBS üzerinden tahsile gönderilen faturaların toplam tutarı 404 Milyon TL’ye ulaştı. E-DBS sistemine entegre banka sayısı ise 20’ye yükseldi.