Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Acronis, Yeni EDR Çözümü ile Uç Nokta Güvenliğini Basitleştiriyor

MSPler için entegre uç nokta algılama ve yanıt + yedekleme çözümü (Integrated endpoint detection and response + backup solution), gelişmiş güvenlik özelliklerinin toplu olarak benimsenmesini sağlıyor.

Acronis, Yeni EDR Çözümü ile Uç Nokta Güvenliğini Basitleştiriyor

MSPler için entegre uç nokta algılama ve yanıt + yedekleme çözümü (Integrated endpoint detection and response + backup solution), gelişmiş güvenlik özelliklerinin toplu olarak benimsenmesini sağlıyor.

Siber korumada dünya liderlerinde biri olan Acronis, bugün Acronis Cyber Protect Cloud için Acronis Advanced Security + Endpoint Detection & Response‘un (EDR) kullanıma sunduğunu duyurdu. AI tabanlı saldırı analizi gibi yeni yeteneklerle Acronis EDR, karmaşıklığı azaltıyor ve daha akıcı bir işlem için iş akışlarını basitleştirerek, MSP’ler ve hizmet verdikleri işletmeler için kapsamlı güvenlik ve veri koruması sağlamayı her zamankinden daha kolay hale getiriyor.

Günümüzde daha fazla kuruluşun yedekleme ve güvenlik ihtiyaçları için MSP’lere yönelmesiyle birlikte basitlik ve verimliliğe daha fazla ihtiyaç duymasıyla Acronis EDR, gelişmiş güvenlik yeteneklerinin benimsenmesini genişleterek her boyuttaki kuruluşun kendilerini daha iyi korumasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

IDC’den Güvenlik ve Güven Araştırma Başkan Yardımcısı Michael Suby,

“Uç noktaların çoğalması ve siber tehditlerin sıklığının artmasıyla EDR, olaya müdahale ve veri koruma mücadelesinde kritik bir araç haline geldi. Ancak konuşlandırılması ve sürdürülmesi zor çözümler bir engeldir. ”

“En iyi çözümler, EDR’nin gelişmiş güvenliğini sağlar ve onu kullanan BT uzmanlarının ihtiyaçlarını karşılar. Bu, yapay zeka ve otomasyon ile kolay kurulum ve hızlı algılama, yanıtlama ve kurtarma anlamına gelir ” diye konuştu.

Acronis EDR, Acronis Cyber Protect yedekleme ve kurtarma, uç nokta yönetimi ve uç nokta güvenliği yetenekleriyle entegrasyondan yararlanan en geniş kapsamlı kullanıma hazır kurtarma seçeneklerini sunuyor. Yönetilen Hizmet Sağlayıcılar (MSP’ler) için tasarlanan bu hizmet, müşterilerini güvende ve koruma altında tutarken güvenlik olaylarını hızlı ve kolay bir şekilde analiz etmelerini ve önceliklendirmelerini, duruş sürelerini en aza indirmelerini ve iş sürekliliğini sürdürmelerine olanak sağlar.

Acronis Araştırma Başkan Yardımcısı Candid Wüest

Acronis Araştırma Başkan Yardımcısı Candid Wüest ise,

“Diğer EDR araçları aşırı karmaşık olabilir ve MSP’lerin bu çözümleri uygulamaları ve anlamaları için pahalı, zaman alıcı süreçlere zorlayabilir. Acronis EDR, NIST siber güvenlik çerçevesi gibi sektörde belirlenmiş standartları takip ederken ve MITRE ATT&CK ® Framework kurulumu ve kullanımı kolay sağlam bir EDR çözümü sunuyor .”

“Saldırı analizini ve etkisini hızlı bir şekilde anlayarak, Acronis EDR kullanıcıları potansiyel bir tehdidi hızlı bir şekilde değerlendirebilir, bir saldırganın nasıl erişim kazandığı, hangi hasarın neden olduğu ve saldırının nasıl yayılabileceği hakkında fikir edinebilir” diyor.

Acronis EDR neler sunuyor?

Optimize Edilmiş Olay Analizi: 

Maliyetli güvenlik uzmanlığına veya zaman alıcı süreçlere dayanmadan güvenlik olaylarını ve olası saldırıları hızlı ve kolay bir şekilde analiz etmek ve önceliklendirmek için Optimize Edilmiş Olay Analizi.

Yedekleme ve Kurtarma ile Entegre Güvenlik:

Arıza süresini en aza indirmek ve bir saldırı durumunda iş sürekliliğini sürdürmek için kritik öneme sahip kapsamlı koruma için Yedekleme ve Kurtarma ile Entegre Güvenlik.

Komple Bir Siber Koruma Çözümü:

Tek bir çözümler Komple Siber Koruma Çözümü — MSP’lerin dağıtması, yönetmesi ve ölçeklendirmesi için basit çok noktalı çözümlerin doğasında bulunan maliyet, karmaşıklık ve güvenlik boşluklarını ortadan kaldırıyor.

 

Eric O'Neill poses for a portrait in Kensington, Maryland, on January 13 2017. Eski FBI karşı istihbarat ajanı Eric O'Neill

Eski FBI karşı istihbarat ajanı Eric O’Neill ise,

”Bir siber güvenlik uzmanı olarak, EDR’nin evrimine ve güvenliğe yaklaşım şeklimizde nasıl devrim yarattığına ilk elden tanık oldum.

EDR, güvenlik personelinin potansiyel olayları verimli bir şekilde araştırmasına, iyileştirmesine ve bunlardan kurtulmasına izin verirken, aynı zamanda saldırı yüzeyini ve tehdit aktörünün bekleme süresini de azaltır. EDR teknolojisindeki en son gelişmeler, saldırı değişikliklerinin hızlı analizine, olaylara yanıt verme süresinin kısalmasına ve tüm kuruluşlar için daha iyi iş sürekliliğine olanak tanıyor” dedi.

Acronis EDR, Acronis Advanced Security + ED Advanced Pack içerisinde kullanılabilir durumda. Daha ayrıntılı bilgi gerektiren MSP’ler veya bire bir servis sağlayıcı demosuna burada ulaşılabilir.