Sosyal Medya

Genel

Adil Kullanım Kotasına (AKK) Dur Deyin!

Adil Kullanım Kotası bir diğer adıyla AKK için bir kampanya başlatıldı. Siz de imza atarak AKK'den kurtulabilirsiniz.

internet bağlantısı

Adil Kullanım Kotası bir diğer adıyla AKK için bir kampanya başlatıldı. Siz de imza atarak AKK’den kurtulabilirsiniz.

Son dönemlerde oyun, film ve müziklerin kutulu sürümlerinden çok dijital olarak satışından daha fazla gelir elde edilmeye başladı. Geleceğin dijital sürümlerde olduğunu gören firmalar da buna göre yatırımlarını yaptı. Dijital sürüm, kullanıcı için karlı bir sistem olmasına karşılık; ülkemizde “Adil Kullanım Kotası” uygulanması kullanıcıların indirme hızlarının belirli bir kotadan sonra düşmesine neden oluyor.

AKK Kaldırma Kampanyasına Sen de Katıl!

İnternet sağlayıcı firmaların Adil Kullanım Kotası bir başka değişle AKK uygulaması olmayan paketleri cep yakan türden olduğu için kullanıcılar eli mahkûm standart paketlere yöneliyor. Adil Kullanım Kotası uygulamasına Change.org üzerinden başlatılan imza kampanyası ile tepkiler geç de olsa gelmeye başladı.

“İnternetin zincirini kır. Adil Kullanım Kotası (AKK) haksızlığına hayır de!” başlığı altında başlatılan imza kampanyası kısa süre içerisinde 92.000 katılıma ulaştı. Kampanya için toplam 150.000 imza gerekiyor.

AKK Nedir?

İmza kampanyası Adil Kullanım Kotası uygulamasını şu şekilde tanımlıyor; “Adil Kullanım Kotasında (AKK) belirli miktar kullanımı geçtiğinizde, internet hızınız dramatik şekilde düşürülüyor. 16 MB/S internetiniz var diyelim. Size klasik 50 GB AKK kullanımı verildiyse, siz bu limiti aştığınızda hızınız 3 MB/S’ye düşürülüyor.”

akk

Eğer siz de AKK uygulamasına son vermek için bir şeyler yapmak istiyorsanız, buradan imza kampanyasına destek verebilirsiniz.