Sosyal Medya

Yazılım

Adobe son bir güncellemeyle Flash Player’a veda etti!

Adobe son bir güncellemeyle Flash Player'a veda etti. Onlarca yıldır web'in temel taşlarından biri olan Flash Player son güncellemesini aldı.

Adobe son güncellemeyle Flash Player’a veda etti!

Adobe sonunda Flash Player’ı tamamen sona erdiriyor. Şirket Flash’ı tamamen bitirmeden birkaç hafta önce Adobe son bir Flash Player güncellemesi yayınladı. Son güncellemede Adobe, genellikle yama notlarında okuduğumuz ayrıntılı özellik değişikliklerinden ziyade, yazılımı sevgiyle uğurlama fırsatına çevirmiş…

“Bugün, Flash Player’ın Çin Anakarası dışındaki tüm bölgeler için planlanan son sürümüdür denilirken; Son yirmi yılda harika Flash Player içeriği kullanan ve yaratan tüm müşterilerimize ve geliştiricilerimize teşekkür etmek istiyoruz. Flash’ın web içeriğini animasyon, etkileşim, ses ve diğer alanlarda geliştirmede önemli bir rol oynadığı için gurur duyuyoruz. Dijital deneyimlerin bir sonraki çağına öncülük etmekten heyecan duyuyoruz” denildi.

Flash Player net olarak artık 31 Aralık’tan sonra Adobe tarafından resmi olarak desteklenmeyecek. Ayrıca 12 Ocak’tan itibaren Flash içeriğinin oynatıcıda çalışmasını da engelleyecek. Adobe, sistemlerini korumaya yardımcı olmak için insanları Flash Player’ı kaldırmaya da çağırıyor. Başlıca tarayıcılar ve platformlar da Flash desteğini sona erdirmeye başladı bile.

Flash Player’a şöyle geriye dönüp baktığımızda ise yazılım; onlarca yıldır web’in temel taşı olmuş durumdaydı. Her ne kadar kullanım yıllar içinde azalmış bunun nedeni olarak HTML5, WebGL ve WebAssembly gibi alternatif açık standartlar daha güvenli olarak görülmesi sebep gösterilebilir. Flash’ın bu güne kadar ortaya çıkan hataları da bunda ciddi bir etkendi… Yine de oldukça iyi hizmet etti.. Son güncellemesini alan Flash Player artık tamamen bitirildi…