Sosyal Medya

Fintech

Ak Portföy’den Geleceğin Yatırımı: Fintek ve Blokzinciri Fonu

Ak Portföy’ün sektörde birçok ilki gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, “Sektörün en yenilikçi kurumu olarak, ‘Yatırımın Geleceği’ teması altında; Yeni Teknolojiler, Alternatif Enerji, Sağlık Sektörü ve Yerli Teknolojiler yatırım fonlarımızın ardından son olarak da Fintek ve Blokzinciri Teknolojileri Değişken Fonumuzu tasarruf sahipleriyle buluşturduk” dedi.

Ak Portföy’den Geleceğin Yatırımı: Fintek ve Blokzinciri Fonu

Sektörde birçok ilke imza atan Ak Portföy, mobil ve dijital çözümlerle başta finans sektörünün dönüşümüne öncülük edecek, yeni nesil global ve ulusal şirketlere yatırım yapan “Fintek ve Blokzinciri Teknolojileri Değişken Fonu”nu 1 Eylül’de yatırımcılara sundu. 

Sektörün yenilikçi kurumu Ak Portföy, “Yatırımın Geleceği” teması altında tasarruf sahiplerine sunduğu fonlardan en yenisini 1 Eylül itibarıyla yatırımcılarıyla buluşturdu. Ak Portföy Fintek ve Blokzinciri Fonu, mobil ve dijital çözümlerle finans sektörünün dönüşümüne öncülük edecek, yeni nesil, yerli ve yabancı finansal teknoloji şirketlerine yatırım yapacak. Ak Portföy’ün sektörde birçok ilki gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı,

“Sektörün en yenilikçi kurumu olarak, ‘Yatırımın Geleceği’ teması altında; Yeni Teknolojiler, Alternatif Enerji, Sağlık Sektörü ve Yerli Teknolojiler yatırım fonlarımızın ardından son olarak da Fintek ve Blokzinciri Teknolojileri Değişken Fonumuzu tasarruf sahipleriyle buluşturduk” dedi.

“Fintek ve Blokzinciri Değişken Fonu, finansın değişimine öncülük edecek şirketlere yatırım yapacak”

Ak Portföy Fintek ve Blokzinciri Değişken Fonu ile finansal teknoloji şirketlerine yatırım yapacaklarını belirten Ersarı, “1 Eylül tarihi itibarıyla yatırımcılarımıza sunulan Ak Portföy Fintek ve Blokzinciri Değişken Fonumuz, menkul kıymet işlem aracılığında devrim yaratan Robinhood, dijital ödeme sistemlerinin öncüsü PayPal, Türkiye’nin e-ticaret devi Hepsiburada ve mobil cihazları birer ödeme noktasına dönüştüren Square gibi önde gelen 20 finansal teknoloji şirketine yaklaşık olarak eşit ağırlıklı yatırım yapmanızı sağlıyor.” diye konuştu.

Yatırım yapılacak şirketlerin finans sektörünün dönüşümüne öncülük edeceğine dikkat çeken Ersarı şunları söyledi; “Faaliyet alanı yeni nesil finansal teknolojilerin araştırılması, geliştirilmesi olan şirketlerle, finansal teknolojinin önemli konularından biri olan blok zinciri teknolojisini geliştiren, faaliyetlerinde kullanan, araştırma ve desteklenmesi için maddi taahhütlerde bulunan bu şirketler, yarının dünyasında mobil ve dijital çözümlerle başta finans olmak üzere pek çok farklı sektörün değişimine, dönüşümüne öncülük edecek.”

“Yüksek teknoloji üretimi insanlığın geleceği açısından hayati öneme sahip”

Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı küresel piyasalarda olduğu gibi Türkiye’de de “tematik” fonlara olan yatırımcı ilgisinin arttığını ifade etti. Bu dönemin, yüksek teknoloji üretiminin insanlığın geleceği açısından hayati öneme sahip olduğunu gözler önüne serdiğini vurgulayan Ersarı,

“Değişen yatırımcı ihtiyaçlarını çok yakından izliyoruz. Bu da, sürekli yaşayan, gelişen bir ürün ve hizmet evrenine sahip olmamızı sağlıyor. Bu anlamda yatırımcıların özellikle yüksek teknoloji alanında yatırım yapılmasına imkân verecek tematik fonlara büyük ilgi gösterdiğini görüyoruz. Ak Portföy olarak biz de yatırım fonlarımızın tasarruf sahiplerine güçlü değer önermeleri sunmasını çok önemsiyoruz. Teknolojinin en gözde alanlarından biri olan fintek temasına yatırım yapma fırsatı sunan bu yeni ürünümüzün Türkiye’de finansın geleceğine yatırım yapmak isteyen tasarruf sahiplerinin ilgisini çekeceğine inanıyoruz” dedi.