Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Akbank’tan sorun hakkında yeni açıklama! Akbank sistem arızası düzeldi mi?

 

Akbank’tan sorun hakkında yeni açıklama! Akbank sistem arızası düzeldi mi?

Akbank kullanıcıları salı gününden bu yana mobil ve internet bankacılığında sorun yaşıyordu. Öte yandan ATM ve pos cihazlarında da hata olduğu öne sürüldü. ‘Oturum kapandı’ sorunu ile karşılaşan vatandaşlar Akbank internet bankacılığı çöktü mü, siber saldırıya mı uğradı sorularını gündeme getirdi. Akbank’tan konu hakkında açıklama geldi.

AKBANK MOBİL VE İNTERNET BANKACILIĞI ÇÖKTÜ MÜ, NEDEN AÇILMIYOR?

Bankanın mobil uygulamasında “oturum kapandı” hatası görünürken internet sitesinde de “bu siteye ulaşılamıyor” hatası kullanıcıları karşıladı. Ayrıca pos cihazları ve ATM’lerinde de sorun olduğu öne sürüldü. Vatandaşlar siber saldırı iddialarını gündeme getirse de Akbank’tan açıklama geldi. ”Bugün bankamızın sistemlerinde yaşanan yavaşlama ve kesintilerin siber saldırı nedeniyle olduğuna dair kamuoyuna yansıyan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bankamızda hiçbir güvenlik sorunu bulunmamaktadır. Problemin giderilmesi için ilgili birimlerimiz çalışmaktadır. Gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.”

Basın açıklaması 08.07.20021

“06.07.2021 tarihinde başlayan bankamız ana bilgisayarlarındaki teknik sorundan kaynaklanan kesintiler, ilgili birimlerimiz ve  teknoloji iş ortaklarımızın yaptığı çalışmalar neticesinde giderilmiştir.

Şu an hizmetlerimiz tüm kanallarımızda devam etmektedir.

Müşterilerimiz, bu süreçte yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için aldığımız önlemlere akbank.com’dan ulaşabilirler.

Akbank”