Sosyal Medya

Donanım

Akıllı Görsel Bulut için Intel Data Center GPU Flex Series ile tanışın

5X medya kod dönüştürme verimi performansı ve 68 adede kadar eşzamanlı bulut oyun akışı sunan Flex Series GPU, akıllı görsel bulut iş yüklerinin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandı.

Akıllı Görsel Bulut için Intel Data Center GPU Flex Series ile tanışın

5X medya kod dönüştürme verimi performansı ve 68 adede kadar eşzamanlı bulut oyun akışı sunan Flex Series GPU, akıllı görsel bulut iş yüklerinin gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandı.

Getirdiği Yenilikler: Intel® Data Center GPU Flex Series (eski kod adı: Arctic Sound-M), müşterileri uyumlu olmayan ve tescilli ortamların kısıtlamalarından kurtarmaya yardımcı oluyor ve veri merkezlerinin ayrı, farklı çözümler kullanma ihtiyacını azaltıyor. Intel, performans ya da kaliteden ödün vermeksizin çok çeşitli iş yüklerini esnek bir şekilde işlemek için tasarlanmış tek bir grafik işleme (GPU) çözümünü müşterilerine sunuyor. Aynı zamanda medya dağıtımı, bulut oyunları, yapay zekâ, metaverse ve yeni çıkan diğer görsel bulut kullanım durumları gibi çeşitli bulut iş yükleri için toplam sahip olma maliyetini düşürmeye ve optimize etmeye yardımcı oluyor.

“Daha fazla tüketici, daha fazla uygulama ve daha yüksek çözünürlüklerin neden olduğu bir piksel patlamasının ortasındayız. Günümüzün veri merkezi altyapısı; görsel bilgileri hesaplama, kodlama, kod çözme, taşıma, depolama ve görüntüleme konusunda yoğun baskı altında. Intel Flex Series GPU, yarının sürükleyici deneyimleri için esneklik ve ölçeklenebilirlik sağlarken günümüzün bilgi işlem taleplerini benzersiz bir şekilde çözerek çığır açan bir tasarımdır.”

 

– Jeff McVeigh, Intel Başkan Yardımcısı ve Süper Bilgi İşlem Grubu Genel Müdürü

Neler Sunuyorlar: Flex Series GPU’lar kalite, yoğunluk ve gecikme süresi gereksinimlerini karşılar. Bir veri merkezi GPU’sunda sektörün ilk donanım tabanlı AV1 kodlayıcısına sahip olan Flex Series GPU, rakip çözümlerin yarısı kadar güçle beş kat1 yüksek medya kod dönüştürme verimi performansı ve iki kat2 yüksek kod çözme verimi performansı sağlar. Popüler medya araçları, API’lar, çerçeveler ve en yeni codec bileşenleri için geniş desteğe ilave olarak, önemli toplam sahip olma maliyeti (TCO) tasarrufları için yüzde 30’dan yüksek bant genişliği iyileştirmesi3 sunar.

Intel’in Xe-HPG mimarisinden güç alan ve donanım satıcıları ile yazılım geliştiricilerinden oluşan geniş bir ekosistem tarafından desteklenen bu GPU’lar, medya analitiğinden akıllı şehirlere ve tıbbi görüntülemeye kadar yapay zekâ çıkarım iş yüklerinin, geliştiricileri tescilli yazılımlara mahkûm etmeden CPU’lar ile GPU’lar arasında esnek bir şekilde ölçeklendirilmesini sağlıyor.

Neden Önemli:   Veri merkezlerinde medya işleme, medya dağıtımı, yapay zekâ görsel çıkarımı, bulut oyunları ve masaüstü sanallaştırma hızla çoğalıyor. Bunun sonucu olarak, görsel bulut için veri merkezi GPU silikon pazarı segmentinin 2026 yılına kadar 15 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor4. Bu hızlı artış, GPU programlama için CUDA gibi tescilli ve lisanslı kodlama modellerine bağımlılığın dört bir yandan kuşattığı bir sektörde yaşanacak.

Flex Series GPU çözüm yığını, bu sınırlamaların üstesinden gelirken alternatif çözümlere göre önemli avantajlar sunarak esnekliği, ölçeklenebilirliği ve güç tüketimini artırıyor. Daha az sunucuyla daha fazla aboneyi destekleyerek, çözüm sağlayıcıları için daha düşük bir toplam sahip olma maliyeti sağlamaya yardımcı oluyor.

Yazılım yığını, geliştiricileri tescilli programlama modellerinin ekonomik ve teknik yüklerinden kurtaran ve hızlandırılmış bilgi işlem için verimli bir yol olan oneAPI ile etkinleştirildi.  Aynı zamanda mevcut dilleri ve paralel modelleri tamamlayan, eksiksiz ve kanıtlanmış bir araç seti ile donanımın tam performansını sağlayan tescilli dil kilitlenmesine açık bir alternatiftir. Böylece kullanıcıların Intel CPU’lar ve GPU’lardaki çeşitli kombinasyonlardan maksimum düzeyde yararlanacak açık, taşınabilir kod geliştirmelerine olanak tanınır.

News Byte

Performans Hakkında: Intel Veri Merkezi GPU Flex Series, başlangıç olarak medya işleme ve sunumu ile Android bulut oyunları için yetenekler sunacak.

Medya işleme ve dağıtımı: Video konferans, akış ve sosyal medyanın video işleme talepleri; veri merkezinin bilgi işlem kaynağı gereksinimlerini dönüştürdü. Dört adede kadar Xe Media Engine tarafından desteklenen Flex Series GPU ortam mimarisi,  modern veri merkezinin en yüksek akış yoğunluğu taleplerine kaliteden ödün vermeksizin odaklanıyor:

  • Yarı güçle beş kat1 medya kod dönüştürme verimi, iki kat2 kod çözme verimi sunuyor (NVIDIA* A10’a kıyasla Intel Flex Series 140 GPU).
  • Kart başına 36 akışa kadar 1080p60 kod dönüştürme verimi sunuyor5.

o Kart başına sekiz akış 4K60 kod dönüştürme verimi sunuyor6.

o 4U sunucu yapılandırmasında 10 karta ölçeklendirildiğinde, 360 akış HEVC-HEVC 1080p60’a kadar kod dönüştürme verimini destekleyebiliyor4.

  • Flex Series GPU’nun donanım tabanlı, açık kaynaklı AV1 kodlayıcısı, %30’dan fazla bant genişliği tasarrufu sağlıyor6. Flex Series GPU’nun medya motoru ayrıca HEVC, AVC ve VP9 dahil olmak üzere çok çeşitli endüstri CODEC’lerini destekliyor ve performansını artırıyor.
  • Intel® Deep Link Hyper Encode özelliğinden yararlanan Intel® Data Center GPU Flex Series 140, tek bir kartta iki cihazla sektörün bir saniyelik gecikme gereksinimini karşılarken, 8K60 gerçek zamanlı kod dönüştürme sağlayabiliyor7. Bu özellik, AV1 ve HEVC HDR formatları için kullanılabilir.

Android bulut oyunu: Bulut oyunlarının hızla büyümesi, kullanıcılar için eşzamanlı oyun akışlarını en üst düzeye çıkaran daha esnek çözümlere ihtiyaç duyulmasına neden oldu. Bunu dikkate alarak yüksek oyun kalitesi için üretilen Flex Series GPU, farklı cihazlarda benzersiz bir oyun deneyimi sunuyor. En popüler Google Play* Android oyunlarının yaklaşık 90’ında onaylandı8.

  • Tek bir Flex Series 170 GPU 720p30’da 68 akışa kadar çıkabilirken, tek bir Flex Series 140 GPU 720p30’da 46 akışa kadar çıkabilir (belirli oyun başlıklarında ölçülmüştür)9.
  • Altı adet Flex Series 140 GPU kartıyla ölçeklendirildiğinde, 216 adede kadar 720p30 akışa ulaşabilir.

Açık Yazılım Yığını Hakkında: Geliştiriciler, oneAPI ve OpenVINO™ desteği de dahil olmak üzere görsel bulut iş yükleri için Flex Series GPU özelliklerini etkin bir şekilde gerçekleştirmek üzere açık kaynaklı bileşenleri ve araçları bir araya getiren kapsamlı bir yazılım yığınına erişebilirler. Intel’in oneAPI araçları geliştiricilerin Intel® oneAPI Video İşleme Kütüphanesi (oneVPL), Intel® VTune™ Profiler ve diğerlerini içeren hızlandırılmış uygulamalar ve hizmetler sunmasını sağlıyor.

Bulunurluk Hakkında:  Flex Series GPU’ları içeren sistemler Dell Technologies, HPE, H3C, Inspur, Lenovo ve Supermicro gibi küresel sağlayıcılardan temin edilebilecek. Flex Series GPU’lu çözümler, medya dağıtımı ve Android bulut oyun iş yüklerinden başlayarak önümüzdeki aylarda artacak. Bunları Windows bulut oyunları, yapay zekâ ve VDI iş yükleri izleyecek10.

Daha Fazla İçerik: Intel Data Center GPU Flex Series Ürün Sayfası | oneAPI