Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Akıllı işletme olmak isteyen kuruluşlara destek

Dassault Systèmes ve Capgemini, hem akıllı ürünler ve sistemler için akıllı operasyonlar ve yeni yetenekler sağlayacak, hem de akıllı destek ve hizmetler etrafındaki zorlukların ele alınmasına yardımcı olacak bir iş birliği başlattıklarını duyurdu.

Dassault Systèmes ve Capgemini, kuruluşların akıllı işletme olma yolundaki süreçlerini desteklemek için ittifaklarını güçlendiriyor

İki kuruluş bu taahhüt sayesinde tüm değer zinciri boyunca zeka ve bilgi akışı sağlanmasını hedefliyor

Dassault Systèmes ve Capgemini, hem akıllı ürünler ve sistemler için akıllı operasyonlar ve yeni yetenekler sağlayacak, hem de akıllı destek ve hizmetler etrafındaki zorlukların ele alınmasına yardımcı olacak bir iş birliği başlattıklarını duyurdu.  Bu kapsamda iki şirket, müşterilerin iş dönüşümündeki potansiyel riskleri azaltmak ve sonuçları optimize etmeye yönelik test edilmiş bir iş dönüşümü yaklaşımı taahhüdüne ihtiyaç olduğunu belirtti. Capgemini’nin derin sektör, teknoloji ve veri deneyimini Dassault Systèmes‘in son teknoloji 3DEXPERIENCE platformuyla birleştiren bu ortaklığın, endüstrinin geleceğinin akıllı teknolojilerde yattığı görüşüne dayandığı ve müşterilerin akıllı dönüşüm yolculuklarının her aşamasında yardımcı olabilmeyi amaçladığı ifade edildi.

 

Yapılan açıklamada, işletmelerin rekabet avantajı elde etmek için proaktif olup dijital dönüşüm yolculuklarında sıradaki adımları atmanın yanı sıra, daha fazla müşteri odaklı olmak için sundukları ürünleri, bunları üretme ve iş yapma biçimlerini yeniden düşünmeleri ve tasarlamaları gerektiği belirtildi. Ancak günümüzde birçok kuruluşun, belirlenmiş süreçleri ve sürekli inovasyonu teşvik etmek için açıkça uyumlu bir stratejiye sahip olmayan, verileri depolanmış eski sistemlerden ibaret olduğu ve bu kuruluşların dijital dönüşüme ihtiyaç duydukları ifade edildi. Bu kapsamda bir ittifak kuran Capgemini ve Dassault Systèmes’in, müşterilerinin dönüşüm yolculukları boyunca iş değerlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak adına sahip oldukları kaynakları birleştirmeyi ve bu süreci kritik alanlardaki yeni yeteneklerle destekleyerek performanslarını artırmayı amaçladığı duyuruldu. Bu kritik alanlar ise şöyle sıralandı:

 

  • Dijital Mühendislik Yaşam Döngüsü Yönetimi (DELM), en yeni bütünsel simülasyon ve dijital ikiz teknolojilerinden birini kullanan, geleneksel Ürün Yaşam Döngüsü Yönetiminin (PLM) gelecek odaklı bir uzantısıdır.
  • Model Tabanlı Sistem Mühendisliği (MBSE), geliştirilmiş iş birliği sağlayan bir sistemin tüm yaşam döngüsü boyunca modeller aracılığıyla çok disiplinli iş birliğini desteklemektedir.
  • Üretim Operasyonları Yönetimi (MOM) teknolojisi, kuruluş çapında bir kayıt sistemi oluşturmaya yardımcı olmakta ve bilgi akışlarını düzenlemektedir.
  • Gelişmiş Analitik (ADA), inovasyon için mühendislik kapasitesini kullanılabilir hale getirmeye, ‘yap-veya-satın al’ sürecindeki kararları iyileştirmeye, teklif yanıt sürelerini hızlandırmaya ve kurumsal satın alma gücünden daha iyi yararlanmaya yardımcı olmaktadır.
  • Gelişmiş Planlama ve Çizelgeleme (APS), müşterilerin doğru kaynağa, doğru miktara, doğru zamanda sahip olabilmesi için karmaşık lojistik ve işgücü zorluklarını ele alacak bir dizi araçla donatmaktadır.

 

İş birliği ile geliştirilecek bu birleşik yeteneklerin ise, Capgemini ve Dassault Systèmes’in yeni endüstrileri şekillendirmek için eksiksiz bir hizmet seti sağlamasına olanak tanıyacağı ifade edildi.

Dassault Systèmes Endüstri ve Pazarlama, Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Florence Verzelen, yapılan işbirliği hakkında şunları söyledi:

“Geçen yıl şirketlerimiz arasındaki stratejik uyum düzeyini yükseltmek için Capgemini ile yakın bir şekilde çalıştık. Birçok endüstride değer temelli başarılı dönüşümün test edilmiş bu performans sicilini müşterilerimize sunmaktan heyecan duyuyoruz ve gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ile uzmanlığımızın sektöre neler getirebileceğini göstermeyi dört gözle bekliyoruz.”

 

Capgemini Invent birimi Akıllı Endüstri Genel Müdürü Roshan Gya ise şöyle konuştu:

“Capgemini’nin dijital dönüşümü ve derin sektör deneyimini Dassault Systèmes’in veri merkezli platformu ve yazılım ürünleri portföyüyle birleştiriyoruz. Bu sayede, müşterilerimizin pazara çıkış sürelerini hızlandırıyor ve operasyon performanslarını optimize ediyor ve devasa veri potansiyelinden tam anlamıyla faydalanmalarına yardımcı oluyoruz. Bu süreçte ise yeni hizmetler ve veriden gelir akışı oluşturma etrafında kurulu yeni iş modelleri de yaratıyoruz.”