Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Akıllı saatler yakında İngiltere’deki göçmenleri izlemek için kullanılabilir

İngiltere, İçişleri Bakanlığı'nın planlarına göre, bir suçtan hüküm giymiş göçmenlerin akıllı saatler aracılığıyla izlenebileceği bildiriliyor.

Akıllı saatler yakında İngiltere’deki göçmenleri izlemek için kullanılabilir

İngiltere, İçişleri Bakanlığı’nın planlarına göre, bir suçtan hüküm giymiş göçmenlerin akıllı saatler aracılığıyla izlenebileceği bildiriliyor.

İngiltere’de, Guardian tarafından elde edilen bir bilgiye göre, bir suçtan hüküm giymiş göçmenleri izlemek için yüz tanıma özellikli akıllı saatler kullanılabilir. Haber kaynağı tarafından görülen İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’nın yeni planlarına göre, yabancı suçluların bu teknolojiyle donatılmış cihazları kullanarak günde beş defaya kadar yüzlerini taramaları gerekeceği bildiriliyor.

İngiltere hükümetinin web sitesindeki sözleşme detaylarına göre, Adalet Bakanlığı, Mayıs ayında İngiliz teknoloji şirketi Buddi Limited’e, “belirli gruplar için İçişleri Bakanlığı Uydu İzleme Hizmetinin uygulanmasını desteklemek için elektronik izleme takılmamış cihazları tedarik etmesi için 6 milyon sterlinlik bir sözleşme izni verdi”

Aslında bu hizmet yeni bir şey değil zira 2018 yılında tanıtılan bu hizmet, sınır dışı edilmeyi bekleyen yabancı suçluları izlemek için uydu teknolojisi zaten kullanıyor. Sözleşme açıklamasında, “Takılı olmayan bir cihaz çözümü, takılı etiketlerden daha uzun süreler boyunca belirli grupları izlemenin daha orantılı bir yolunu sağlayacak.” “Bu cihazlar, bir bireye takip cihazı takılmaya alternatif olarak periyodik biyometrik doğrulamayı kullanacak.” deniliyor. Bizim anlayacağımız dilde, kişi yüz tanımasını karakola gitmeden bileğindeki cihazla gerçekleştirebilecek…

Guardian bu planların, önümüzdeki sonbaharda hayata geçirilmesini bekliyor.

Akıllı teknolojiler bu alanda da yaygın kullanılmaya başladı, buna ilginç bir örnekte bu olsa gerek…