Sosyal Medya

Mobil

Akıllı Telefonlarda Çentik Bir Statü Sembolü Haline Geldi

Akıllı Telefonlarda Çentik Bir Statü Sembolü Haline Geldi. Bu modaya son katılan ise LG G7 ThinQ Modeli oluyor. Peki LG Neden Böyle Tercih Etti. Haklı Bir Nedeni Var!

En Son LG Yeni Amiral Gemisinde Çentikli Ekran Kullanmaya Karar Verdi

LG, son dönem modasına uydu ve bir başka çentikli akıllı telefon modelini duyurdu.

iPhone X’ten sonra bir çok amiral gemisi akıllı telefon çentikli ekranlı akıllı telefon duyurdu. Essential Phone ve iPhone X’ten demek belki daha doğru olur. Huawei, ASUS, Oppo ve Vivo gibi diğer büyük markaların katıldığı bu modaya en son LG G7 ThinQ modeliyle dahil olmuş oldu.

Kuşkusuz bir çok akıllı telefon üreticisinden daha önce ikinci ekran fikrine yatırım yapan şirketin başkalarının çentik modasına uyması aslında biraz acı verici.

Elbette LG’nin bu yeni eğilime katılmasının oldukça adil bir nedeni var. İnsanlar bunu seviyor ve sevdiğini kanıtlayacak rakamlar ellerinde var.

LG G7’nni geliştirilmesi aşamasında ABD, İngiltere, İtalya ve Kore genelinde 1000’den fazla insanla anket yaptı. Bu kişilere farklı ekran tasarımlarıyla farklı örnekler verildi. Çentikli modelde sevmeyenler yüzde 30, geri kalan yüzde 70’lik kısım ise ya hoşlandığını yada aldırmadığını söyledi.

Akıllı Telefonlarda Çentik

Bana göre çentik akıllı telefon üreticilerinin teknik yetersizlikleri sonucu çıkmış bir durum aslında. Ekranın ön tarafında bu sensörleri yerleştirip daha ince bir ekran tasarımı yapmak yada, ekranın alt tarafında bu sensörleri yerleştirmenin başka mantıklı bir yolu yok. Full Ekran dediğinizde parmak izi sensörlerinin de ekran altına girmesi olmazsa olmazlardan ancak bunu gerçekleştirmek şu anda hiçte kolay değil belli.

Bu nedenledir ki LG’nin yaptığı anket sonuçlarının, kendi çentik tasarımı için ana belirleyici faktör olarak kabul ettiği gerçeği ortada.

Akıllı Telefonların 2018 modası kesinlikle çentikli ekran ve bu çentikli ekran akıllı telefonlarda bir statü göstergesi haline geldi.