TeknoTalk

Kilit Ekranı Neden Gerekli? Akıllı Telefonunuza Kilit Ekranı Koyun! Yüzde 28 Gibi Olmayın!

Telefonunuza Bir Kilit Ekranı Muhakkak Koyun! Yüzde 28 Gibi Olmayın!

Akıllı telefonunuza kilit ekranı koymayı unutmayın. Bu gerçekten gerekli bir şey.

Elbette bu da bir uyarımı zaten bunu kullanıyorum diyen yüzde 72 içinde birisi olabilirsiniz. Dünya genelinde CIA sızıntısı ve uluslararası sınırlarda kişisel verilerin ele geçirilmesi ile ilgili sayısız örneği duymuşsunuzdur.

Sebebi her ne olursa olsun herkesin sahip olduğu akıllı telefon güvenli ile ilgili “akıllı” olması için gerekli bir sürü nedeni olmalıdır değil mi?

Eh, Belki de değil.

Çarşamba günü Amerikalı PEW Araştırma Merkezi tarafından yeniden düzenlenen bir raporun ortaya koyduğu veriler, birçok Amerikalının akıllı telefonlarını güvence altına almak için en temel adımları atmadığını ortaya koyuyor.

Kilit Ekranını Etkinleştirme gibi, Bu gerekli bir şey, muhakkak koyun!

Geçtiğimiz bahar ayında yapılan anket sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 28 gibi önemli bir oranının akıllı telefonlarında bir kilit ekranı bile kullanmadığını ortaya koyuyor.

 

Akıllı telefonunuzu korumanın en temel yolu ve parmak izi okuyucu ile oldukça zahmetsizdir. Akıllı telefonunu açık olarak kullanan kişiler tüm özel verilerini diğer kişilerin ulaşımına bir anlamda sonuna kadar açmış durumda.

Kişisel Güvenliğiniz için en Temel ÖNLEM!

Ankette dikkat çeken başka bir ayrıntı ise telefonları güncel tutmak. Telefon sahipleri için bu durum oldukça sıkıntı veren bir durum oluşturuyor.

Katılımcıların yüzde 40‘ı, cihazları yalnızca uygun zamanlarda güncellediklerini söyledi. Akıllı telefon sahiplerinden oluşan küçük bir grup, yüzde 14’ü, hiçbir zaman telefonlarının yazılımını güncellemediğini itiraf etti.

İnsanlar anlaşılmaz bir şekilde akıllı telefonlar için yüzlerce dolar ödüyor ve daha sonra tam potansiyellerinin altında çalışmasına izin veriyor.

Yazılımlarını güncellemeyi reddedenler için bir mesaj var:

Telefonunuzun çökmesi ve kişisel verilerinizin eski bir işletim sisteminin çalışması nedeniyle ortaya çıkan kusurlardan dolayı zarar görmesi, güncelleme sıkıntısından size çok daha fazla zarar verebilir.

Yeni bir işletim sistemi piyasaya sürüldükten sonra biraz güncelleme yapmak için beklemekte zarar yok  ancak yeni güncellemelerin güvenli ortaya çıktıktan sonra yakın bir zamanda günceleme yapmakta fayda var.

Yüzde 40’ın dediği gibi sadece uygun olduğunda olmamalıdır, Öncelik OLMALIDIR!

Kilit Ekranı Neden Gerekli?

Güvenliğe önem verenler yok mu bu ankette tabiki var. Yüzde 22’si kişisel güvenlik konusunda oldukça sorumlu davranmış. Kilit ekranı kullanıyor, uygulamaları ve işletim sistemini hemen güncelliyor.

Bu Yazıdan çıkarılacak ders: Bu yazıyı telefonunuzdan okuyorsanız, lütfen, akıllı telefonunuza bir kilit ekranı koyun! Bu gerekli bir şey!

Akıllı Telefonunuza Kilit Ekranı koymak, unutulacak bir şey değil

Exit mobile version