Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

ALCOHO-LOCK Sarhoş Bisiklet Kullanmanıza Engel Olacak

Alcoho-Lock Sarhoş Bisiklet Kullanmanıza Engel Olacak

Sarhoş otomobil kullanmak ne kadar tehlikeli ise bir çok memlekette Sarhoş bisiklet kullanmakta o kadar tehlikeli olabilir.

Özellikle Japonyada bu konuda bir çok istatistik var sarhoş bisiklet sürücülerin neden olduğu maddi hasar ve tahribat azımsanmayacak kadar fazla.

Japon KOOWHO şirketi alkol ölçer ile bisiklet kilidi fonksiyonunu birleştiren bu yaratıcı fikir ve ürünü satışa sundu.

Çalışma prensibi basit, Kilidin ucunda yer alan bir ağızlık ile nefesinizdeki alkol sınırını ölçen cihaz eğer yasal sınırlar içinde iseniz kilidi açıyor yok yasal sınırın üzerinde iseniz o zaman sizin belirlediğiniz bir yakınınıza veya aile üyesine bir mesaj gönderiyor ve o yakınınız isterse sizin adınıza o kilidi açabiliyor.

Bir narkotik polisi olmasının yanında geliştirilmesi ve açığa kavuşturulması gereken yanları da var. Alcoho-Lock bir şarj ihtiyacı ve mevcut pil ile 40 Alkol testi yapılabiliyor. Fakat kilitli iken şarj bitince ne oluyor orası tam belli değil.

250 $ Satış fiyatına sahip ürün bazılarına anlamsız gelse de yada ülkemizde neredeyse bir bisiklet fiyatına denk gelse de kim bilir belki bazıları için faydalı olabilir.

Alcoho-Lock Sarhoş Bisiklet Kullanmanıza Engel Olacak

 

Kaynak: Alcoho-Lock