Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Alexa Echo Şimdi ChromeCast Tarzı Müzik Dinlemeye İzin Veriyor

Amazon Alexa Cast olarak adlandırdığı yeni özellik ile AI Asistanını güncelledi. Alexa Echo Şimdi ChromeCast Tarzı Müzik Dinlemeye İzin Veriyor

Amazon Alexa Echo Şimdi Cromecast Tarzı Müzik Dinlemeye İzin Veriyor.

Amazon Alexa Cast olarak adlandırdığı yeni özellik ile AI Asistanını güncelledi.

Amazon’un Echo Hoparlörü sesinizle komut verdiğinizde veya Bluetooth moduna geçtiğinizde telefonunuzdaki müzik listesini çalmaya başlayabilir.

Chromecast donanımlı bir cihazda yaptığınız gibi Bluetooth gerektirmeden telefonunuz üzerinden oynatma listenizi kontrol etmenize sağlar.

Esasen Amazon Alexa Cast olarak adlandırdığı yeni özellik ile AI Asistanını güncelledi. Şu anda yalnızca Amazon Müzik uygulamasında kullanılabilir. Bu nedenle, şarkı listelerini başlatmak, şarkıları atlamak ve konuşmacınıza bağırmak zorunda kalmadan oynatmak veya duraklatmak istiyorsanız bunu kullanmanız gerekir.

Alexa Kullanıcıları için güzel haber şu aslında:

Bir mobil uygulama, melodileriniz üzerinde çok daha fazla kontrol ve esneklik sağlıyor ve yeni Cast özelliği, bir partiye katıldığınızda veya farklı bir şarkıyı çalmak için hoparlörünüze doğru bağırmak istemediğinizde çok kullanışlı olacaktır.

Amazon bana göre kartlarını doğru oynarsa Amazon’un cihaz tabanlı akış alanında Google’a ciddi rakip olmasına yardımcı olabilir.

Google şu anda telefonunuzdan müzik ve podcast yayınlamanızı sağlamak için 3,5 mm jaklı herhangi bir hoparlöre takılan bir Chromecast Audio dongle sunuyor. Ama Amazon’un Echo hoparlörleri sadece sesinizle çalışır – bunu istediğiniz şekilde çalmak istediğinizde ise bir çok angarya işlemle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz.

Amazon, Alexa Cast’in Spotify ve Pocket Casts gibi diğer uygulamalarda kullanılabileceğini henüz onaylamadı.

Android Police yapılan bir açıklamada şunları söyledi:

“Bu özelliği geliştirmeye devam edeceğiz ve zaman içinde desteğimizi artıracağız.”

Bunu yaparsa, daha fazla kişiye Alexa destekli hoparlör satabilir.

TNW