Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Alibaba hisseleri 2 günde yaklaşık Yüzde 10 yükseldi

Alibaba UBER'i geçti. Alibaba hisseleri 2 günde yaklaşık Yüzde 10 yükseldi. Alibaba'nın Uber'in Mayıs ayında 8 milyar dolarlık halka arzını?

Alibaba black friday öncesi yükselişte!

Çinli e-ticaret devinin yükselişi dikkat çekiyor. İkincil arz sonrası UBER‘i geçti.

Hong Kong borsasında halka arz edildiği ilk günde % 6’nın üzerinde yükselen Çinli e-ticaret devi Alibaba‘nın hisseleri bugün de % 3’e yakın yükseldi.

Hong Kong Borsasında dün işlem görmeye başlayan Çinli e-ticaret devi Alibaba 2. işlem gününde de yükseldi. İlk işlem gününde % 6.6 oranında yükselen hisseler bugün de % 2.99 yükseldi. Böylece 2 günde yaklaşık % 10 artış gerçekleşti.

Alibaba Hong Kong Borsası’ndaki halka arzında hisse başına fiyatı 176 Hong Kong doları (yaklaşık 22.5 dolar) olarak belirlemiş ve 2019’un en büyük ikincil halka arzını gerçekleştirmişti.

UBER’İ DE GEÇTİ

Alibaba’nın Hong Kong’taki ikincil halka arzı ABD merkezli araç çağırma uygulaması Uber’in Mayıs ayındaki 8 milyar dolarlık halka arzını da sollamıştı. Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Suudi Aramco’nun Aralık ayındaki halka arzının ise Alibaba’nın rekorunu egale etmesi bekleniyor.

Alibaba, Hong Kong’ta demokrasi protestolarının aylardır sürmesiyle yatırımcı algısının kötüleştiği bir dönemde halka arz edildi.