Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Alibaba’nın Kurucusu Jack Ma Pazartesi Günü Emekli Oluyor

Pazartesi Günü 54. Yaşına Girecek Olan Alibaba Kurucusu Jack Ma Pazartesi Günü Emekli Oluyor. Eski İngilizce öğretmeni Jack Ma, Öğretmenler Gününde Emekli Oluyor.

Çin’in en zengin adamı Jack Ma, Pazartesi günü emekli olacak

Çinli e-ticaret devi Alibaba‘nın Kurucusu Jack Ma Pazartesi Günü Emekli Oluyor.

1999 yılında kurduğu Alibaba sayesinde hem zengin olan hemde dünya çapında üne kavuşan kurucu Jack Ma; New York Times gazetesine verdiği röportajda; Çin’in Amazon’u olarak anılan Alibaba Yönetim Kurulu Başkanı Görevini bırakmayı planladığını açıkladı.

1999 yılında kurduğu Çinli internet perakende sitesi – e-ticaret sitesi 420 Milyar dolar değerinde bir imparatorluk haline geldi. Eski ingilizce öğretmeni de olan Jack Ma; Çinin en zengin adamlarından biri olarak gösteriliyor. Kişisel servetinin yaklaşık 40 Milyar dolar olduğu belirtiliyor.

Gazeteye göre CEO Daniel Zhang ise kalan ömrünü hayır işlerine adamak isteyen MA’nın yerini alacak aday olarak gösteriliyor.

Jack Ma Pazartesi Günü Emekli Oluyor !

Pazartesi günü hem 54. Yaş gününü hemde Çin Tatilinde Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Söz konusu açıklama bir anlamda Ma’nın eski öğretmen olmasına atıfta bulunacak şekilde özellikle bugüne getirilmiş görünüyor. Ma emekliliğini de öğretmenlik yaparak geçirmek istiyor.