Sosyal Medya

Otomobil

Almanya’nın ‘0’ Sıfır Emisyon Planı, Performans Araçları Tarih mi Oluyor?

Almanya 2030 yılına kadar ürettiği tüm yeni otomobillerin ‘0’ sıfır emisyon olmasını hedefliyor!

Otomobil performansları ile bilinen Almanya ürettiği otomobillerin performansında çok büyük değişimlere yol açacak bir karar almaya hazırlanıyor.

Alman ekonomi bakan yardımcısı Rainer Baake ülkenin ürettiği tüm yeni araç filosunun 2030 yılına kadar sıfır emisyonlu olması gerektiğini söyledi.

Bunun sebebi ise 2050 yılına kadar karbon salınım oranının %95 ‘lerde %80’lere çekmeyi hedeflemesi yatıyor.

BMW-i3

Almanya’da ortalama araçların trafikte kalma süresi 20 yıl. Bu duruma dikkate alan bakan yardımcısı hedefledikleri karbon salınım seviyelere gelmek için 2030 yılı ile 2050 yılları arasında sıfır emisyonlu araçlarım kullanılmasının çok önemli hale geldiğini belirtiyor.

Bu bağlamda Alman hükümeti de doğa dostu yeşil araçların satışını sübvanse ediyor. Elbette Volkswagen’in sebep olduğu emisyon skandalı da bu konunun hızlanmasına sebep olmuştur.

Ancak 14 yıl gibi kısa bir sürede bu sonuca nasıl ulaşabilecekleri merak konusu örneğin Porsche 911 gibi ikonik performans araçlarını EV yani elektrikli olarak hayal etmek oldukça zor geliyor.

Elbette tasarımcıların önünde daha 14 yıl ve her geçen gün elektrikli araçların performansları ciddi artışlar gösteriyor.