Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Almanya’ya ücretsiz master parası nasıl gönderilir?

TransferGo ile gerçekten de ücretsiz para gönderdik..! Özellikle, Almanya'da master yapacak öğrenciler için okulların "Master" paralarını güvenli ve hızlı bir şekilde gönderebilmek gerçekten önemli...

Almanya’ya ücretsiz master parası gönderdik! TransferGO’yu denedik!

TransferGo ile gerçekten de ücretsiz para gönderdik..! Özellikle, Almanya’da master yapacak öğrenciler için okulların “Master” paralarını güvenli ve hızlı bir şekilde gönderebilmek gerçekten önemli…

Özellikle devlet bankaları üzerinden gönderilen EURO cinsinden dövizlerden alınan gönderim ücretleri, gönderilen rakama göre farklılıklar göstermekle birlikte, gerçekten ciddi paralar tutuyor. Sadece Master için para göndermek mi? elbette hayır! okuyan çocuğunuz içinde Almanya’da açmış olduğu hesaba TRANSFERGO ile kolayca para gönderebilirsiniz.!

Bildiğiniz gibi, dünyanın en hızlı büyüyen para transferi şirketlerinden biri olan ve Türkiye’de operasyonları Birleşik Ödeme ile yürüten TransferGo, globalde 4 milyon kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı.

Doğrusu bu hizmet ile ilgili sitemizde daha önce de bir çok haber yayınladık  fakat bu güzel hizmeti deneyimlemek bir kaç gün öncesine nasip oldu.

Kızımın Almanya’da kabul aldığı okulun “Master Kayıt Parasını Nasıl Gönderelim?” diye düşünürken, TransferGO aklıma gelen ilk yurtdışına paratransfer uygulaması oldu. Fırsat bu fırsat hadi deneyelim dedim.

Öğrenciler ve veliler için Almanya’ya Master Parası Nasıl Gönderilir? cevabı…

TransferGO ile işlem yapmak?

Hesap Açarken 400TL’lik tavsiye ödülünü unutmayın!

Öncelikle TransferGo ile hesap açmak oldukça kolay, ister mobil uygulaması üzerinden isterseniz de web sitesi üzerinden kayıt olabilirsiniz.

Size öncelikle tavsiyem zaten bir para göndermek için kayıt oluyorsanız, bir tavsiye eden kodu kullanmanız. Bu durumunda, ilk para gönderiminizden sonra 400 TL tavsiye edeni ödüllendiren bir ödül programı var.

Kayıt olurken tavsiye edenin linkini veya gönderim esnasında yine tavsiye edenin benzersiz tavsiye kodunu kullanırsanız, transfer gerçekleştikten sonra o kişinin hesabına gerçekten de 400TL gibi bir ödül rakamı gönderiliyor! (Bu deneyimimizden sonra gerçekten bu 400TL’nin kızımın arkadaşının hesabına geçtiğini gördük.)

Hesap açılışında kimlik doğrulama adımlarında sizden kimliğinizin veya pasaportunuzun resimlerini kendilerine iletmenizi isteyebilirler. Biz mobilden kayıt olurken bu kimlik doğrulama adımında kimliğin arkalı önlü resmini çekip, yüzümüzle de doğrulama işlemi gerçekleştirdik. Bu adımları görürseniz elbette şaşırmayın.

TransferGo ile Para Nasıl Gönderilir?

Yukarıda gördüğünüz gibi öncelikle karşı tarafın eline geçmesini istediğini tam EUR cinsinden tam tutarı yazdığınızda TransferGO anlık EUR-TL dönüşüm kurundan sizin ödemeniz gereken TL cinsinden parayı otomatik hesaplıyor. Bu adımda dikkat ederseniz, Bugün ve Yarın Gönderim şeklini seçebilirsiniz.

Biz ilk gönderim yaptığımız için bu iki seçenekte zaten ücretsiz geldi. Siz yine de bugünü seçtiğinizden emin olun.

Zira biz bu denemeyi gece yaptık, TransferGO’nun FIBA BANK’a ait olan hesap numarasına göndermemiz gereken paranın 5 Bin TL’nin üzerinde olması sebebiyle FAST ile gönderemedik. Bu yüzden maalesef sabah IBAN ile TRANSFER işlemini gerçekleştirmek zorunda kaldık. Bu süre konusunda biraz sıkıntı yarattı tabi.

Yani göndereceğiniz paranız FAST limiti olan 5 bin TL’den fazla ise mesai saatleri içerisinde gönderim işlemi yapmanız daha akıllıca olur. Bizim yaptığımız gibi FIBA BANK’ta hesabınız yok ise ve normal EFT ile gönderecekseniz alıcı hesaba paranızın geçmesi biraz uzun sürebilir. Buna lütfen dikkat edin!

ALICI Bilgilerini Girme!

 

Yukarıda resmini gösterdiğimiz ekranda benim hoşuma giden şey, Yurt dışına daha önce para gönderirken alıcının yok BIC numarasını gir yok onun sonuna XXX’ler ile tamamla gibi sıkıntılı süreçleri yaşamadım.

Tıpkı yurtiçindeki birine IBAN numarasıyla transfer yapıyormuş gibi kolayca transfer yapabilirsiniz. Burada dikkat edilecek husus;

Alıcının Adı Soyadı veya bir Kuruma gönderim yapıyorsanız sadece o kurumun adını yazmanız yeterli olacaktır. Yukarında gördüğünüz gibi ALICI kısmında Kişi ve İşletme şeklinde iki bölüm var. Siz bunlardan size uygun olanı seçmelisiniz.

Eğer daha önce kayıt ettiğiniz bir ALICI bilgisi varsa ise o, en altta zaten görünüyor olacak. Listeden bu kayıtlı Alıcıyı seçerek bu bilgileri tekrar tekrar yazmaktan kurtulabilirsiniz. Bu da aklınızda olsun…

3. adım Gözden Geçirme ve bu adım önemli!

Bu adımda dikkat edilecek husus,

  • Göndermek istediğiniz alıcının ADI ve IBAN numarasının doğru olduğunu kontrol edin
  • Gönderilen işlemin AÇIKLAMA kısmı ve 400TL’lik tavsiye bonusunun buradan elde edileceği…

Yukarıdaki resimde;  Gönderim yaptığınız bu işlemde Master Yapan Öğrenciler için OKULUN size verdiği AÇIKLAMA kısmında hangi bilgilerin yazması gerektiği; burada “Referans” başlığı altına yazıyorsunuz. bu önemli… Bu paranın sizin adına gönderildiğini bu açıklama gösterecek.

Onun bir üstünde ise TAVSIYE referans kodun yazılacağı yer var. Bu da sizi tavsiye eden arkadaşınıza 400 TL kazandıracak adım…

Bunları girdikten sonra son adımda ise,

Sizin hangi bankaya TL gönderim yapacağınız, TrnsferGO IBAN Numaraları ve Açıklama kısmına bu paranın sizden gönderildiğinin anlaşılması için gereken Sizin Kullanıcı Kodunuzu gösteren bölüm geliyor. 

Bizde bu adımlarla işlemimiz gerçekleştirdiç Verilen TransferGO hesap numarasına göndermemiz gereken TL tutarını ve açıklamamızı yazarak sabah EFT ile paramızı gönderdik.!

TransferGO’nun ana ekranında şöyle bir mesaj geliyor. İşleminiz beklemede… Sizin TL olarak parayı transfer etmeniz bekleniyor. Buradan biz gönderdiğimiz paranın önce TransferGO’nun verdiği FIBA Bank üzerindeki hesabına geçmesini ondan sonra ise, seçtiğimiz seçeneğe göre aynı gün veya bir sonraki gün alıcı hesabına gönderilmesini takip edebiliyorsunuz.

Biz sabah EFT göndermemize rağmen akşam saat 16:00’a kadar bu durum sayfasında bir değişiklik olmadı. Bu beni açıkçası endişelendirdi. Bu yüzden Öğlen Müşteri Hizmetlerini Aradım.. TransferGO müşteri temsilcisi yoğunluğa bağlı olarak ilgili para transferi bir kaç saat içerisinde hesaba geçer, merak etmeyin dedi.

Yukarıda belki de bu yüzden Ödemenizi yaptıysanı endişelenmeyin diye yazıyor.

Günün sonunda akşam üstü önce e-posta adresimize paranız bize ulaştı diye bir mesaj aldık, ondan sonra ise paranız alıcıya gönderildi şeklinde bir onay mesajı aldık. İşlem bu kadar kolay oldu…

Master öğrencileri içinde DEKONT önemli tabi. Dekontu www.transfergo.com web sayfasından login olarak indirim. Okulunuza bu pdf formutında da verilen işlem dekontunu iletebilirsiniz.

Sonuçta,

  • TransferGo gerçekten işini yapıyor,
  • Gerçekten ilk işleme özel olarak ücretsiz bir şekilde Almanya’ya para gönderebildik, kaldı ki ücretli bile olsa gözüken fiyat, 6,99TL bir sonraki gün, 9,99TL ise aynı gün gönderim ücreti var (belki de bu iş için sudan ucuz)
  • Göndereceğiniz para 5 bin TL üzerindeyse gün içinde işlem yapmanız kesinlikle daha iyi…
  • EFT yaptıktan sonra para TransferGO’ya geldi mi diye biraz endişelendim, belki o süreç biraz daha iyi organize edilebilir. Ama bu küçük endişe ile, sonuçta sıkıntı olmadan ÜCRETSİZ ALMANYA’YA MASTER parası Gönderebildim! Bu açıdan mutluyum…

TransferGO’ya teşekkür ediyorum…

Umarım, bu tecrübe bu hizmeti deneyenler için yardımcı olur..

Sevgiler,

Behti

 


Eğer başka bir referans kodu kullanmayacaksanız, TransferGO hizmetini bizim referans kodumuz ile deneyimleyebilirsiniz.  Teşekkürler…