Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Amazon, Afrika’daki ilk bulut veri merkezini açtı

Amazon, Afrika’daki ilk bulut veri merkezini açtı

Bölgenin zayıf sunucu altyapısını güçlendirecek adım…

Amazon’un bulut veri merkezleri Güney Afrika’ya geldi ve milyonlarca insanın, işletmenin ve kuruluşun daha hızlı bağlantı ve yeni nesil teknolojiye uygulanabilir erişimden yararlanmasına yardımcı olacak bir adım bu.

Amazon Web Services (AWS) Cape Town’da bulunuyor ve üç ayrı “Kullanılabilirlik Bölgesi” sunuyor.  Yani veri merkezleri, hizmetin genel operasyonlarını etkileyen tek bir olayın riskini azaltmak için yeterince ayrı bir konumda yer alıyor.

Lansman, Amazon’un kıtaya en son itişini temsil ediyor. 2004 yılında Cape Town’da bir geliştirme merkezi kurdu ve 2015’te Johannesburg’da bir AWS ofisi açtı. Amazon Global Network 2017’de AWS Direct Connect aracılığıyla Afrika’ya genişledi ve 2018’de Amazon; Afrika kıtasında ilk altyapısını kurdu ve Johannesburg ve Cape Town’da Amazon CloudFront konumlarını başlattı.

Afrika, genel olarak zayıf sunucu altyapısından elde edilecek fırsatların zenginliği ile büyük teknoloji şirketleri için büyük bir ilgi kaynağı olmuş bir kıta. Geçen yıl, Microsoft Güney Afrika’da bir veri merkezi açan ilk büyük bulut sağlayıcısı olurken, Facebook ve Google bölgedeki bağlantıyı geliştirmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu adım, şimdiye kadar daha zayıf internet bağlantıları ile savaşan işletmeler ve vatandaşlar için iyi ve sevindirici bir haber. Özellikle geleneksel olarak daha uzaktaki sunuculara güvenmek zorunda kalan, büyük pingler ve sıkıcı gecikmelerle karşı karşıya kalan oyuncular tarafından memnuniyetle karşılanacak… Bu yönüyle en çok oyun severler buna memnun olacak.