Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Amazon’un ilk TV’si Hindistan’da satışa sunuldu!

Amazon strateji değişikliğine gitti ve iki yeni orta seviye tv modeliyle kendi Tv'lerini dünyanın en kalabalık pazarında satışa sundu.

Amazon’un ilk TV’si Hindistan’da satışa sunuldu!

Amazon, dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Hindistan pazarına giriş seviyesi ve bütçesi yaklaşık 410 dolar olan bir akıllı TV ile giriş yapıyor.

Fire TV’ye sahip olmanın yada deneyimlemenin yeni yeni yolu daha var en azından Hindistan’da olanlar için… Amazon giriş seviyesi akıllı televizyon ile TV pazarına ilginç bir yerden giriş yaptı.

Üstelik bu güne kadar kendi üretimi TV’lerde Fire OS kullanmak yerine; Fire TV Edition Program partneri üreticiler aracılığıyla bu yolu yapmayı tercih eden Amazon için önemli bir strateji değişikliğine işaret ediyor.

AmazonBasics markası altında Amazon Hindistan’da iki yeni TV çıkardı. Modellerden birisi 55 inç diğeri ise 50 inç ekran büyüklüğünde. Özellikleri açısından orta seviye bir model gibi görünüyor. LG destekli 4K ekranlar ve HDR10 ve HLG desteği sunuyor. Ayrıca sesli uzaktan kumanda ve Fire OS 7.0 ile birlikte geliyor. Ancak Fire TV’nin en yeni arayüzü ile birlikte gelmiyorlar ancak güncelleme yapınca gelme ihtimali olabilir. Ancak kalabalık ve bütçe dostu modellerin merkezi olan Hindistan pazarına daha da uygun olacak modeller de yakında gelecek. Öyle ki;

AFTVnews‘e göre Amazon, gelecekte iki tane daha küçük ve daha uygun fiyatlı 1080p ve 720p modeli de dahil olmak üzere üç ek model yayınlamayı planlıyor. Amerika ve diğer pazarlar ile ilgili planları hakkında daha fazla bilgi henüz yok…

Bu bile önemli bir strateji değişikliğine işaret ediyor…