TeknoTalk

AMD EPYC Embedded ve Ryzen Embedded İşlemcileri Duyurdu

AMD EPYC Embedded ve Ryzen Embedded İşlemcileri Duyurdu

AMD EPYC Embedded 3000 “Zen”in gücünü ağ, depolama ve sınır bilişim cihazları gibi çeşitli yeni pazarlara getirirken, AMD Ryzen Embedded V1000 ise medikal görüntüleme, endüstriyel sistemler, dijital oyunlar ve ince istemcileri hedefliyor. Bu yeni AMD Embedded işlemciler, ilerlemiş performans, sıra dışı entegrasyon ve yonga üzerinde güvenlik sunuyor.

AMD Veri Merkezleri ve Gömülü Çözümler İş Grubu Genel Müdürü ve Kurumsal Başkan Yardımcısı Scott Aylor, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Bugün PC’lerden, laptoplardan ve veri merkezlerinden yüksek performanslı x86 ‘Zen’ mimarisini ağ, depolama ve endüstriyel çözümlere, AMD EPYC Embedded ve AMD Ryzen Embedded ürün aileleri ile, çekirdekten sınıra değişken performansı sunarak getiriyoruz.  AMD EPYC Embedded 3000, yeni nesil ağ işlevleri sanallaştırması, yazılımla belirlenen ağ ve ağa bağlı depolama uygulamaları için performans seviyesini artırıyor. AMD Ryzen Embedded V1000 ise ‘Zen’ çekirdek mimarisi ve ‘Vega’ grafik mimarisini bir araya getirerek, medikal görüntüleme, oyun ve endüstriyel sistemler gibi alanlarda alan ve güç tasarrufu sunan tek bir yongada muhteşem grafik sağlıyor. Bu yüksek performanslı ürünlerle birlikte AMD, gömülü işlemcilerde yeni bir çağın öncüsü olacak.”

AMD EPYC Embedded 3000 ve AMD Ryzen Embedded V1000 tabanlı ürünler için çeşitli müşteriler de açıklanmış durumda:

 

16’dan fazla büyük ekosistem ortağı ve şirketi de AMD EPYC Embedded 3000 ve AMD Ryzen Embedded V1000 teknolojilerine sahip anakart ve erişim yazılımını satın alabilecek. Bunların arasında:

AMD’nin bugünkü açıklamasıyla birlikte oluşan heyecan ve momentum, çeşitli önemli noktalarla da destekleniyor.

AMD EPYC Embedded 3000 işlemci portföyünün sundukları:

 

AMD Ryzen Embedded V1000 işlemci portföyünün sundukları:

Rack anahtarları veya ince istemci cihazları ya da aradaki herhangi bir ürünü üretsinler; performansa ek olarak güvenlik de kurumsal müşterilerimiz için önemli bir nokta. AMD EPYC Embedded ve AMD Ryzen Embedded işlemciler; yonga üzerinde güvenliğe sahip işlemci ile verilerin korunmasına donanım seviyesinde yardımcı olurken, sistemlerin güvenli yazılımla çalıştırıldığından emin olmak için donanımsal olarak doğrulanmış başlatma özellikleriyle de donatılmışlardır. Ek olarak Güvenli Bellek Şifreleme (SME); izin verilmeyen fiziksel bellek erişimini tespit edebilirken, Güvenli Şifrelenmiş Sanallaştırma (SEV) ise sanal makine (VM) belleğini şifreleyerek daha da ileri bir tespit imkanı sunuyor ve bunu uygulama seviyesinde değişiklikler yapmadan sağlıyor.

AMD EPYC Embedded 3000 Ürününe Genel Bakış

AMD Ryzen Embedded V1000 Ürününe Genel Bakış

 

Exit mobile version