Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

American Airlines, Boom’un 20 Süpersonik Overture Jetini Satın Alıyor

American Airlines 60 adet bu yeni supersonic jetten satın alabilir. Dünyanın en büyük havayollarından biri, süpersonik jet girişimi Boom'a büyük bir yatırım yaptı.

American Airlines, Boom’un 20 Süpersonik Overture Jetini Satın Alıyor

American Airlines 60 adet bu yeni supersonic jetten satın alabilir. Dünyanın en büyük havayollarından biri, süpersonik jet girişimi Boom’a büyük bir yatırım yaptı.

American Airlines, kısa süre önce Boom’dan 20 Overture uçağı satın almayı kabul ettiğini ve her şey yolunda giderse 40 uçak daha satın alma seçeneği sunduğunu duyurdu. Anlaşma, United Airlines’ın geçen yıl yaptığı potansiyel 50 jet taahhüdünü aşan, Boom için şimdiye kadarki en güçlü destek gösterilerinden biri. Görünüşte hepsi henüz çalışan bir yolcu jeti inşa etmemiş bir girişim için olsa da bu büyük bir yatırım…

Boom, bu yılın başında, Kuzey Karolina’daki Piedmont Triad Uluslararası Havalimanı’nda bir üretim tesisi kuracağını duyurmuştu. Şirket, 2024’te üretimin devam etmesiyle birlikte “Uverture Superfactory” inşaatına bu yılın sonlarında başlamayı umuyor – ancak tesisin ilk tamamlanmış jetinin 2026’ya kadar uçması beklenmiyor.

Peki Boom’un bu Supersonic Overture Jeti neden önemli?

Şirket, Mach 1.7 jetinin Newark ile Londra arasındaki uçuşları dört saatin altında ve San Francisco ile Tokyo arasındaki uçuşları yaklaşık altı saatte tamamlamasını öngörüyor. Ciddi azalan bu sürenin yanında yüzde 100 sürdürülebilir havacılık yakıtlarıyla uçma kabiliyeti sayesinde de Overture’un “net-sıfır karbonlu” bir uçak olacağını iddia ediyor.