Sosyal Medya

Donanım

Anadolu Sigorta, IBM Power10’u kullanmaya başlayacağını duyurdu!

IBM (NYSE: IBM) önde gelen sigorta şirketi Anadolu Sigorta’nın artan müşteri işlemlerini hızlı ve minimum kesintiyle yönetmesine yardımcı olmak için IBM Power10’u kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Anadolu Sigorta, altyapı yeteneklerini modernize etmek için IBM ile iş birliği yapıyor

Sigorta şirketi, IBM Power10 ile işlem performansını artırmayı amaçlıyor.

IBM (NYSE: IBM) önde gelen sigorta şirketi Anadolu Sigorta’nın artan müşteri işlemlerini hızlı ve minimum kesintiyle yönetmesine yardımcı olmak için IBM Power10’u kullanmaya başlayacağını duyurdu.

Sigorta hizmetlerine yönelik talep artışının ardından Anadolu Sigorta; öncü konumunu korumak ve müşterilerden gelen talepleri aynı hızda ve yüksek düzeyde erişilebilir hizmetler sunmayı destekleyecek bir çözüm arayışı içindeydi.

Türkiye’nin köklü sigorta şirketlerinden Anadolu Sigorta, IBM Power10 sayesinde sistemlerinin performansını artırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda IBM Power10, Anadolu Sigorta bir dizi sigorta ürününü pazara sunmaya hazırlanırken, şirketin artan işlem sayısına paralel olası kesinti risklerinin azaltmasına yardımcı olacak. Donanım düzeyinde yeni güvenlik geliştirmeleri de eklenen IBM Power10, uçtan uca bellek şifrelemesine de olanak tanıyacak. Bu entegrasyon sayesinde Anadolu Sigorta, BT altyapısında performansı ve güvenliği iyileştirmeyi de amaçlıyor.

Anadolu Sigorta CIO’su Mehmet Abacı iş birliği hakkında şunları söyledi:

“Müşterilerimize verdiğimiz hizmetleri ve müşteri deneyimini her geçen gün daha iyi hale getirmek için teknolojinin sağladığı avantajları operasyonlarımıza ve iç süreçlerimize entegre ediyoruz. Sektöründe öncü bir şirket olarak IBM Power10 ile altyapı yeteneklerimizi daha çevik, erişilebilir, güvenli ve hızlı hale getirmeyi hedefliyoruz.”

Kuruluşundan bu yana, Türkiye’de sigortacılık sektörünün gelişiminde önemli bir role sahip olan Anadolu Sigorta, çevrimiçi kanallara ve dijitalleştirmeye yönelik yatırımlar yapıyor. Öte yandan şirket, halihazırda ölçeklenebilir Power8 sunucuları üzerinde Oracle/AIX ve IBM ortamlarını da içeren çeşitli IBM teknolojilerini de uygulamaya devam ediyor.

Sigortacılık sektörü Türkiye’deki önde gelen sektörlerden biri ve 2021 yılının üçüncü çeyreğinde gerçekleşen iki basamaklı büyüme oranının kesintisiz işlemlerle sürdürülebilmesi çevik, güvenli ve güvenilir bir BT altyapısıyla mümkün. Bu doğrultuda donanım ve yazılım çözümleri bakımından sigortacılık sistemlerini güçlendirmek isteyen Anadolu Sigorta, IBM ile iş birliğini bir adım daha ileri taşıyarak Power10 işlemcisini operasyonlarına dahil etti.

IBM Türkiye Genel Müdürü Volkan Sözmen çalışma hakkında şu yorumda bulundu:

“Kurumsal BT altyapılarının ani değişen müşteri talep ve ihtiyaçlarına hız ve esneklikle cevap verebilme yetenekleri, işletmelerin pazarda rekabetçi kalabilmeleri için bir öncelik haline geldi. İşletmelerin tercih ettikleri kurumsal altyapının bulut olmasının temel nedeni de budur. Kapasite, güvenlik, enerji verimliliği, esneklik ve ölçeklenebilirlik gibi temel unsurlar göz önüne alınarak tasarlanan IBM Power10 ürün ailesi, şirketlerin müşteri ihtiyaçlarına ister özel ister genel isterse hibrit olsun her tür bulut ortamında hızlı ve güvenli bir şekilde cevap verebilmesine olanak sağlıyor.”

Kurumsal hibrit bulut ortamının ihtiyaç duyduğu gereksinimleri karşılayacak bir platform sunan IBM Power10; SAP ve SAS Institute gibi yazılım ortaklarından gelen yoğun bellek iş yükleri için bulut kapasitesini ve ekonomisini iyileştirmek üzere tasarlandı. Buna ek olarak, rakip x86 tabanlı sunucularla karşılaştırıldığında çekirdek başına 2,5 kat daha yüksek performans sergileyen bu sunucular; günümüzün en zorlu şifreleme standartlarını, gelecekteki kuantum güvenlik şifrelemesini ve tam homomorfik şifrelemeyi destekleyen çözümler sunuyor.