TeknoTalk

Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında Nasıl Oy Kullanacağız?

Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında Yurt içi Oy Verme İşlemi

Referandumda Nasıl Oy Kullanacağız? Oy Nasıl Kullanılır?

Yüksek Seçim Kurulu oy kullanacak vatandaşları bilgilendirmek amacıyla elektronik posta adreslerine Nasıl Oy kullanılacağı ve oy sayma işlemlerinin Nasıl Gerçekleşeceği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yurt İçi Oy Verme İşlemi – Nasıl Oy Kullanacağız – Referandumda Oy Kullanma?

  1. Oy Verme Günü yanınıza T.C. Kimlik Numaralı; Tc Kimlik Kartı (TCKK),nüfus cüzdanı,geçici kimlik belgesi,pasaport,evlenme cüzdanı,resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikli belgeyi almayı unutmayınız.
  2. Birleşik oy pusulası, zarf ve “TERCİH” mührünü alıp kapalı bölüme geçiniz. Cep Telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır.
  3. Birleşik Oy Pusulasında tercih ettiğiniz bölüme Mührü basınız.
  4. Birleşik Oy Pusulasını zarfa koyarak, zarfı kapatıp sandığa atınız.
  5. Sandık Seçmen Listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atınız.

 

Yurt İçi Oy Verme İşlemi from YSK on Vimeo.

 

Nasıl Oy Kullanacağız?

 

Yüksek Seçim Kurulu’nun kurumsal yapısı, işleyişi ve seçim iş işlemlerinin yürütüldüğü Seçim Bilişim Sistemi (SEÇSİS), nasıl oy kullanacağınız, oyların sayım dökümü ile seçim sonuçları ve sandık kurulunca ıslak imzalı tutanakların siyasi partiler ile elektronik ortamda eş zamanlı paylaşılması konularında detaylı bilgiye aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz.

Yurt içi seçmenleri :

Yurt dışı seçmenleri :

 

Exit mobile version