Sosyal Medya

Donanım

ANC’siz Anker Soundcore R50i alınır mı?

ANKER'in yeni duyurduğu, ANC özelliği yani "Aktif Gürültü Engelleme" özelliği olmayan Anker Soundcore serisinin en yeni üyesi Soundcore R50i satın alınır mı? Anker Soundcore R50i'nin artıları ve eksileri nelerdir?

ANC’siz Anker Soundcore R50i alınır mı?

Mobil aksesuarları konusunda da türlü türlü çözümleri olan ANKER’in yeni duyurduğu, ANC özelliği yani “Aktif Gürültü Engelleme” özelliği olmayan Anker Soundcore serisinin en yeni üyesi Soundcore R50i satın alınır mı? Anker Soundcore R50i’nin artıları ve eksileri nelerdir?

Bu yazımızda, öyle süslü püslü teknik özelliklerinden bahsetmekten ziyade Soundcore ailesinin yeni üyesi olan ve  benim her zaman kullandığım tabirle “Bütçe Dostu” yeni bluetooth 5.3 destekli kulakiçi kulaklığı R50i’yi bir göz atalım istiyorum.

Hepsiburada’da ön sipariş rekorları kuran bu yeni modelin artılarına ve eksilerini paylaşmaya başlayalım…

Anker Soundcore R50i

Öncelikle ANC’siz bir kulaklıktan normalde ne beklenir onun tanımını yapalım!

Fiyatının olabildiğince ucuz veya makul olması, Müzik dinlerken güzel bir keyif sunması, karşı tarafa sizin sesinizi kısık ve derinden geliyormuş gibi göndermemesi ve tabi ki olabildiğince uzun süre kullanılabiliyor olması. Tasarım da önemli tabi, kulaktan en ufak bir darbede veya sarsıntıda düşmemesi de önemli..

Fiyat konusuna en son değineceğimi hemen belirteyim!

 

Yapay Zeka Destekli Çift Mikrofon İşini İyi Yapıyor!

Model özellikle kullanıcıların müzik keyfine ve seslerinin karşı tarafa düzgün ve temiz bir şekilde iletilmesine odaklanmış. Son dönemin en popüler konularından birisi olan “Yapay Zeka” kendini bu model de gösteriyor. Yapay zeka ANC’siz Bluetooth Kulak İçi kulaklıklarının en temel sorunlarında birisini gidermede kullanılmış. 2 mikrofon ve yapay zeka işlemesi, sesinizi kristal netliğinde duyulmasını sağlıyor. Bu konuda herhangi bir tereddüt duymanıza gerek yok zira bu benimde tespitlerimden birisi. Satın alanların paylaştığı yorumlarda da karşı tarafa giden ses konusunda kesinlikle bir sıkıntı yaşanmadığı belirtiliyor.

Benim önemsediğim özelliklerden birisi aslında bir bakıma cebimizi de ilgilendiren özelliklerden bir tanesi, 22 önceden ayarlanmış EQ – Equalizer!

Özellikle iOS kullanıcıları için kaliteli bir Equalizer sahibi olmak için bazı durumlarda ekstra bir ücret ödemeniz gerekebilir. Oysa Anker, Soundcore uygulamasında Müzik kalitenizi arttırmak için 22 farklı tipte bir EQ setini size hazır sunuyor. Elbette bir çok kişi için bunu uygulamadan kullanmak biraz can sıkını olabilir ancak ücretsiz mi ücretsiz bir EQ sahibi olmak bir çok kişi ve benim için güzel bir şey.

Gelelim olmazsa olmaz günlük kullanım süresi ve Hızlı ŞARJ konusuna!

Yeni Anker Soundcore R50i sadece 10 dakikalık şarj ile bile 2 saatlik kullanım sunuyor. Kulaklıkların teki 10 saat oynatma süresine sahip ve Şarj kutusunun toplam kapasitesi 30 saat. Hal böyle olunda kutu yanınızdaysa bir anlamda korkmaya hiç gerek yok. Tüm gün rahat kullanım her an cebinizde…

Anker, bassup özelliğine yani bas kalitesine lansmanda çok vurgu yapmıştı!

Bassup özelliğine vurgu çok yapıldı, evet özellikle büyük 10mm Sürücüler kullanılmış bu modelde ve bu sürücüler güçlü ve derin baslı güçlü bir ses sunuyor bu kesin. Ancak R100 modeli ile karşılaştırdığımızda Bass’ların çokta belirgin bir farklılığı yok gibi geldi bana ve Bassup özelliğinin de tıpkı EQ gibi uygulamadan kullanılıyor olmasını ben çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle sürekli Bassup ile kullanmanızı tavsiye ederim. Uğraşmayın yani…

Peki ANC’siz olması bu özellikler arasında ne kadar önemli veya ne kadar önemli bir eksiklik?

Elbette ANC yani “Aktif Gürültü Önleme” özelliği benim açımdan oldukça önemli bir özellik ancak bu model içinde ben bu fiyata ANC olsaydı çok daha güzel olurdu diyorum elbette…Fakat, R50i’de bulunduğunuz ortamda ses düzeyi normalin üzerinde değilse gürültüyü hissetmiyorsunuz. Yani ANC’yi size aratmıyor.

Bu nedenle ANC özellikli Bluetooth kulaklıkların sırf bu özellikleri yüzünden 2 katı fiyata satılmasını da doğru bulmuyorum.Benim gibi günlük hareket halindeki gürültüye maruz kalan kullanıcıların bile fiyat performans kriterinde buna oldukça önem verdiklerini biliyorum.

Peki gelelim altın sorunun cevabına! ANC’siz Anker Soundcore R50i alınır mı?

Ürünü kullanmaya başladığınızda, malzeme ve ses kalitesinin iyi olduğunu hemen fark edeceksiniz. R50i, kulaklara iyi oturuyor ve çift kulaklık takıldığında ortam sesi neredeyse gelmiyor. ANC özelliğini bize arattığı söylemek zor. Şarj konusunda oldukça iyi ve yeni Bluetooth 5.3’ü destekliyor.

Fiyat Performans açısından,

Hepsiburada’dan şu anda 40TL indirim kuponu ile 560TL’ye kadar satın alabilirsiniz. ANC özellikli modellerin 1000 ile 1200 TL arasında olduğunu düşünürseniz, bence bir ANC özelliği yerine neredeyse 2 adet bu modelden satın alabilirsiniz. 

 

Ben Anker’in bu modeli, Soundcore ailesine her bütçeye uygun bir çözümü olması için konuşlandırdığını görüyorum.

 

Hepsiburada ön siparişlerine gösterilen ilgiye de bakılırsa, R50i Soundcore ailesinin çok satacak fiyat performans ürünlerinin başında gelecek.

 

Özellikle öğrencilerin bunu çok fazla seveceğini tahmin ediyorum.

 

Anker Soundcore R50i Fiyatı?

 

599 TL liste fiyatı ile satışa sunuldu. Hepsiburada’nın şimdiki 40TL’lik indirimiyle bu model 560 TL’ye geliyor ki, bu özellikler ve bu kaliteye bu fiyat oldukça ucuz ve makul…

Bu nedenle yeni Anker Soundcore R50i modelini takipçilerimize güvenle tavsiye ediyorum. Tam bir fiyat performans ürünü…