Sosyal Medya

Android

Android 11 Beta Yayınlandı, İşte en yeni özellikler!

Android 11 Beta Sürümü Yayınlandı, Hangi yeni özellikler var. Android 11 Beta sürümü hangi cihazlar için geldi. Android 11 Beta sürümü Yükle!

Android 11’in herkese açık beta sürümü çıktı – işte en iyi yeni özellikler

Android 11’in özellikleri görünmeye başladı! Android 11 Public Beta sürümü yayınlandı… Merak edilen yeni özelliklerinden bazıları…

Google bugün ilk herkese açık Android 11 Beta sürümünü yayınladı. Normalde şirket Google I / O etkinliğinde büyük bir hayran kitlesi önünde duyurulacaktı ancak; coronavirüs yüzünden etkinlik iptal edilince bugüne kaldı. Güncelleme bir anlamda sessiz sedasız bugün çok fazla hayran kitlesi olmadan yayınlandı.

Elbette bu Android 11 Beta güncellemesinin büyük bir şey olmadığı anlamına gelmez – bildirimlerde değişiklikler, balon konuşmalar, güvenlik geliştirmeleri ve daha fazlası dahil olmak üzere birkaç yararlı yeni özellik bulunuyor.

Görüşmeler Bildirimler Şimdi Daha Anlaşılır!

En dikkate değer güncelleme, Android’in bildirimleri işleme biçiminde yaptığı değişiklik. Zira Android, bildirimleri ele alırken her zaman diğer diğer mobil işletim sisteminden daha iyi olmuştur ve Android 11 ile Google; konuşmalarınızı diğer bildirimlerinizden ayrı tutmanıza izin vererek Apple’ın iOS’una göre çok büyük bir sıçrama yapıyor.

Şimdiye kadar gerçekten düşünmediğim bir rahatsızlık; her gün aldığım bildirimlerin yasaklanmasıyla, bazen önemli konuşmalar görülmeyebilir. Bunun yerine; konuşmalar artık diğer rastgele ping’lerinize öncelik vererek, bildirim gölgesinin üstünde kendi bölümünde yaşayacak. Belirli görüşmeleri öncelikli olarak ayarlayabilir ve bildirimlerin sesini kapatmış olsanız bile, altta kalan kaybolan bildirimlerinizin bildirilmesine izin verebilirsiniz.

Dahası, bu konuşmaları artık diğer uygulamaları kullanırken istediğiniz zaman erişebileceğiniz yüzen bir baloncuğa da sürükleyebilirsiniz. Android’deki Facebook Messenger kullanıcıları bu özelliğe aşinadır (Facebook onları Sohbet Kafaları olarak adlandırır), ancak şimdi baloncuklar kodlarını güncellediklerini varsayarak herhangi bir sohbet uygulamasıyla birlikte çalışır…

Daha İyi Medya Kontrolleri

Android’de müzik dinlemenin en sinir bozucu şeylerinden biri cihazlar arasında geçiş yapmaktır. Bazen telefonun hoparlörlerinden  dinlerim, bazen kulaklıklardan, bazen de süslü hoparlörlerim veya televizyonumdan… Android 11, şimdi bildirim gölgesinden ses çıkışınızı hızlı bir şekilde seçmenizi sağlıyor…

Android 11, bildirim gölgesinde müziğinizle etkileşim kurmak için daha kapsamlı medya kontrolleri de sağlar. Örneğin, artık söz konusu menüden bir müzik oturumuna devam edebilirsiniz; kapattıktan sonra Spotify’ı tekrar açmanıza gerek yoktur. Google, uygulamalar arasında en son oynatıldıkların arasında geçiş yapabileceğinizi söylüyor. Bu, benim gibi müzik ve sesli kitaplar arasında sürekli geçiş yapan biri için oldukça kullanışlı olacak…

Akıllı evinizi kontrol etmenin daha akıllı bir yolu

 

Daha fazla cihazımız ‘akıllı’ hale geldikçe, hepsini ayrı uygulamalarda kontrol etmek veya başka bir şey yapmakla meşgulken Google Home uygulamasına gitmek acı verici olabilir. Google artık cihazlarınıza çok daha kolay erişim sağlıyor; güç düğmesine uzun süre basmak, evinizdeki çeşitli cihazlar için kontrolleri ekranınıza getirir. Ayrıca, birkaç ay önce Pixel cihazlara eklenen bir özellik olan kredi kartlarınızı ve Google Pay‘a eklenen diğer ödeme yöntemlerini de gösterir .

Gizlilik, şimdi daha özel

Android 10 ile Google, gizliliği biraz daha ciddiye almaya başladı ve kullanıcıların yalnızca bir uygulama kullandığınızda (arka planın aksine) konum erişimi gibi şeyleri sınırlamasına izin verdi. Şirket şimdi, kameranız veya mikrofonunuz gibi belirli özelliklere tek seferde uygulamalara erişim sağlamanıza izin veriyor – bana sorarsanız uzun zaman önce yapılması gereken bir şeydi bu.

Daha da iyisi, Google: Bir uygulamayı uzun süredir kullanmadıysanız,  söz konusu uygulamayla ilişkili tüm izinleri “otomatik olarak sıfırlar” ve size bir bildirim gönderir. Tüm bunlar, bir daha asla kullanmayacağınız ancak kaldırılamayacak kadar tembel olacağınız rastgele bir video konferans uygulaması indirmeniz gerekiyorsa; bir gün burnunuzu karıştırırken kayıt ediliyor muyum diye endişelenmenize gerek yok demektir.

Android 11 Beta Nasıl alınır yüklenir?

Google her zamanki gibi beta sürümünü önce Pixel cihazlarına dağıtıyor; Pixel 2 ve üstü ile uyumludur. Bunu ne denemek, Android Beta Programı sayfasına gidip cihazınızı seçmek kadar basit. Ancak Google daha sonra yani önümüzdeki birkaç hafta içinde birkaç üreticinin cihazlarına da bu sürümü yayınlayacak.

Her zaman olduğu gibi, sürüm öncesi yazılımı riski size aittir. Yükleme sonrası hatalarla başa çıkmak için hazır değilseniz, belki de yazılım bitene kadar beklemek en iyisidir; Beta programından çıkmaya karar verenlerin cihazınızı sıfırlaması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Android 11 Beta Sürümü bugün Google’da