Sosyal Medya

Android

Android 12 alternatif uygulama mağazalarının yüklenmesini kolaylaştıracak

Android 12 alternatif uygulama mağazalarının yüklenmesini kolaylaştıracak...Google'ın bu adımı bile uygulama içi satın almalardan kesilen...

Android 12, alternatif uygulama mağazalarının yüklenmesini ve kullanılmasını kolaylaştıracak

Yerel uygulama mağazaları, yani Apple’ın App Store’u ve Google’ın Play Store’u, uygulama dağıtım ekosistemindeki hakimiyetleri ve güçleri nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor.

iPhone’larınızda yalnızca Apple’ın mağazasından uygulama indirebilirken Android; Epic Store gibi alternatif mağazalardan uygulama almanıza izin veriyor. Bu güzellik şimdi Google’ın mobil işletim sisteminin bir sonraki sürümüyle bu görev daha kolay hale geliyor…

Bir blog gönderisinde arama devi, Android 12’nin insanların diğer uygulama mağazalarından uygulama yüklemelerini kolaylaştıracağını söyledi;

“Bununla birlikte, bazı geliştiriciler, cihazlarına başka bir uygulama mağazası yüklemek için kullanıcı deneyimini nasıl daha iyi hale getirebileceğimiz konusunda bize geri bildirimde bulundu.

Bu geri bildirime yanıt olarak, Android 12’de (gelecek yılki Android sürümü), Android’in sahip olduğu güvenlik önlemlerinden ödün vermemek için dikkatli olurken, kullanıcıların cihazlarında diğer uygulama mağazalarını kullanmalarını daha da kolaylaştırmak için değişiklikler yapacağız.”

Şirket, çoğu Android telefonun önceden yüklenmiş iki uygulama mağazasıyla birlikte gönderildiğinden bahsetmeyi unutmadı; örnek olarak, Samsung’un Galaxy App Store’u gibi…

Bunların hepsi konsept aşamasında ve nasıl çalışacağını henüz bilmiyoruz. Yine de Android dağıtımının son derece yavaş olduğunu unutmayın. Dolayısıyla, bu özelliklerin Android telefonların çoğuna ulaşması iki yıldan fazla sürebilir.

Google’ın alternatif uygulama mağazası duyurusu, uygulamaların uygulama içi satın alımlar için ödeme sistemini atlatmasına izin vermeyen yeni politikasıyla birlikte geldi. Netflix ve Spotify gibi şirketler, Google’ın % 30 kesinti yapmasını önlemek için müşterilerinden onlara doğrudan ödeme yapmalarını istedi. Ancak yerel sistemi Eylül 2021’den itibaren benimsemeleri gerekebilir.

Kısa süre önce Spotify, Epic, Match Group ve Basecamp, Apple’ın uygulama içi satın almalarda % 30 kesintiye karşı koymak için bir organizasyon oluşturdu . Google’ın Apple benzeri politikayı uygulamaya koyma adımı da bu şirketlerden direnç görebilir.