Sosyal Medya

Android

Android 13 Beta Sürümünden Çıktı! Pixel telefonlarda kullanılmaya başladı!

Google'ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü Android 13, şirketin kendi amiral gemisi akıllı telefonlarıyla karşımıza çıkmaya başladı. Android 13 bugün itibariyle beta sürümünden çıktı ve bazı küçük ama kullanışlı yeni araçları kullanıcıların beğenisine sunuyor.

Android 13 bugün Pixel telefonların kullanımına sunuldu!

Google’ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü Android 13, şirketin kendi amiral gemisi akıllı telefonlarıyla karşımıza çıkmaya başladı. Android 13 bugün itibariyle beta sürümünden çıktı ve bazı küçük ama kullanışlı yeni araçları kullanıcıların beğenisine sunuyor.

Android 13 beta sürümünden bugün itibariyle çıkıyor  ve Samsung, ASUS, Nokia (HMD), Motorola, OnePlus, Oppo, Sony, Xiaomi; bu yıl içinde güncellemeyi alması beklenen diğer cihazlarla yeni sürümü kullanmaya başlayacak.

Öncelik tabi ki Pixel telefonlara verildi… Peki neler var?

Google’ın mobil işletim sisteminin en son sürümü, daha ayrıntılı gizlilik kontrolleri, yeni bir fotoğraf seçici, Bluetooth LE ses ve daha fazla özellik getiriyor. Şirketin Material You tema oluşturucusundan daha fazla kişiselleştirme isteyenler, ek özelleştirilmiş uygulama simgelerini muhakkak beğenecektir.

En ilgi çekici güncellemelerden biri, mesajlaşma uygulamalarınızı Chromebook ekranlarından kullanmanıza olanak tanıyan  messaging app streaming – mesajlaşma uygulaması akışıdır, böylece arkadaşlarınızla dizüstü bilgisayarınızda rahatça sohbet edebilirsiniz.

Google, bunun Mesajlar “ve diğer favori mesajlaşma uygulamalarınızın çoğuyla çalıştığını söylüyor. Ayrıca, “yakında bir URL, resim, metin veya video gibi içeriği Android telefonunuzdan kopyalayıp tabletinize yapıştırabileceğinizi” de söylüyor.

Kilit ekranındaki güncellenmiş medya oynatma kutusundaki hareketli ilerleme çubuğu ve QR kod tarayıcı kısayolu gibi Android 13’ü yenilenmiş hissettiren birçok küçük dokunuş daha var. Daha büyük ekranlı cihazlarda gezinmeyi daha sezgisel hale getirmek için tasarlanan Android’in L sürümüne birçok başka iyileştirme geliyor.

Bitmedi, üçüncü taraf kamera uygulamalarında HDR video özelliği, Google’ın ekran okuyucusu Talkback için braille ekran desteği ve bir güncelleme medya çıkışı değiştirici göreceksiniz. Şirket, web sitesinde nelerin değiştiği hakkında daha fazla ayrıntı listeledi bile, yeni özellikleri oradan da kontrol edebilirsiniz.