TeknoTalk

Android 9.0 – Android 9 Pie Olarak Resmen Duyuruldu, Hangi Telefonlar Kullanabilir?

Google Android P Kod Adlı Android 9.0’ı Android Pie olarak Resmi Olarak Duyurdu

Android 9.0 – Android 9 Pie Olarak Resmen Duyuruldu. Bildiğimiz Android P Şimdi Android Pie Olarak Kullanılacak. İşte Detaylar!

Google Android’in 9.0 Sürümü için kullanacağı adı resmi olarak açıkladı. Android 9 Pie!

Yeni Sürüm için güncellemeler Google Pixel Sahiplerine yakında gönderilmeye de başlayacak. Pixel sahibi olmayan ancak beta sürümü kullananlar ise yeni mobil işletim sistemi için bir kaç ay daha beklemek zorunda kalacak. Android P Beta Programına Dahil Telefonlar Güncellemeyi Hemen Kullanabilecek!

Google, Android P beta programının bir parçası olan cihazların (Sony, Xiaomi, HMD Global, Oppo, Vivo, OnePlus ve Essential cihazlarını içeren cihazlar) ve “nitelikli” Android One cihazlarının yakında güncellemeyi alacaklarını belirtti. Teknoloji devi ayrıca; daha fazla kişinin platforma erişimini sağlamak için ortak üreticileriyle birlikte çalıştıklarını ve bunların birçoğunun yıl sonundan önce cihazlarına Android 9 – Android 9 Pie kullanımına sunmayı planladığını söylüyor.

Android 9 Pie Özellikleri Neler?

Bu sonbaharda, platform da “Slices” adlı bir özellik tanıtacak – özellik muhtemelen Android Pie olarak adlandırıldığı için bu şekilde isimlendirildi. Uygulama ihtiyaç duyduğunuzda uygulama ile ilgili bilgileri dilimler halinde size gösterir.

Ayrıca belirli uygulamaları ne kadar süre kullanabileceğiniz konusunda bir sınırlama yapmanıza olanak tanıyan bir Zamanlayıcı Uygulaması  ve Bildirimler gibi görsel uyarıları önleyen bir RAHATSIZ ETME işlevi barındıran Dijital Wellbeing Paketi yer alıyor.

 

Etkileşimlerin ön tarafında, yenilenmiş Hızlı Ayarlar menüsünü, hareketleri kullanarak OS’de gezinmek için destek, güç menüsünden ekran görüntüsü alma ve bildirimlerde iletilere yanıt vermek için akıllı öneriler bulabilirsiniz.

Daha fazla güvenlik sağlamak için Google, hassas verileri koruyabilen özel güvenlik çipleri için destek veriyor ve uygulamaların arka planda çalışırken; telefonunuzun mikrofonuna, kamerasına ve diğer sensörlerine erişmesini kısıtlıyor.

Android Pie

Exit mobile version