Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Android Wear Bu Sonbaharda Bir Başka Olacak!

Android Wear Bu sonbahar oldukça büyük değişiklikler ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

En önemli yenilikler arasında iPhone desteği en başta geliyor.Bunun yanında 3 parti cihazlar ile etkileşim ve ekran üzerinden kullanılacak yeni klavyeyi de yakında göreceğiz.

Google Android Wear diğer bir deyişle Android akıllı saatini duyurduğundan beri yaklaşık 2 yıl geçti ve bir çok kişiye görede hala kendini kanıtlamış değil. Ancak satın alanlar işletim sistemi güncellemelerini bol bol yapmaktan pekte rahatsız değil.

Bugün yıllık I/O geliştirici konferansında Google, Android Wear VP David Singleton yeni büyük güncellemeyi duyurdu.”biggest platform update yet” adı verdikleri güncelleme dikkat çekici.

Android Wear 2.o karşımızda.

Google Android Wear kullanıcıları için 3 önemli başlık üzerinde durmuş.

Görsellik,Fonksiyon ve Organizasyon.

Bugüne kadar Google , Android Wear daha çok mesajlaşma ve fitness verileri üzerinde duruyordu. Belki de ilk defa akıllı saat üzerinde yazılım ve kullanıcı arayüzü üzerinde ciddi değişiklikler ve insanlara daha farklı etkileşimler sunmak üzere çalışmışlar.

Android Wear saatleri Wi-Fi şebekelerine kendi başlarına bağlanabilecek veya hücresel bağlantı üzerinden çalışabilecek, böylelikle hareket hâlindeyken de kendi başlarına çalışma fırsatı bulacaklar.

Google, bu yeniliklerle birlikte Android Wear’ın sağlık ve fitness, mesajlaşma ve özelleştirme gibi alanlara daha fazla odaklanacağını gösteriyor. Örneğin Apple Watch’taki komplikasyonlar özelliği gibi saat yüzleri herhangi bir uygulamadan bilgiler gösterebilecekler. Saat üzerinden yazılı mesajlara cevap vermek de daha kolay hâle geliyor, ayrıca el yazısı tanıma ve hatta küçük bir parmakları sürükleyerek kullanılabilen klavye de yeni sürümde bulunacak.

Bildirimler ekran üzerinde çok daha fonksiyonel kullanılabiliyor. Öte yandan ekranın sadece % 10’luk kısmı bildirimler için ayrılmış. Bu çok önemli bir değişiklik.

Engadget