Sosyal Medya

Donanım

Anker ilk 3D Yazıcısının tamamen hız odaklı tasarlandığını söylüyor!

Özellikle akıllı telefon şarj cihazları ile tanıdığımız Anker, ilk 3D yazıcısının detaylarını bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkardı. Şarj ürünleriyle tanınan bir şirket olan Anker, 3D baskı işine giriyor. Şirket, yeni 3D baskı markası AnkerMake'i ve AnkerMake M5 adlı ilk modelini kısa süre önce ortaya çıkardı.

Anker ilk 3D Yazıcısının tamamen hız odaklı tasarlandığını açıkladı!

Özellikle akıllı telefon şarj cihazları ile tanıdığımız Anker, ilk 3D yazıcısının detaylarını bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıkardı. Şarj ürünleriyle tanınan bir şirket olan Anker, 3D baskı işine giriyor. Şirket, yeni 3D baskı markası AnkerMake‘i ve AnkerMake M5 adlı ilk modelini kısa süre önce ortaya çıkardı.

Anker, M5’in modelinin, tipik olarak düşük baskı hızları da dahil olmak üzere, 3D yazıcıların ana akım haline gelmesini engelleyen en kritik sorunları “yani hız sorununu” çözdüğünü iddia ediyor.

Öncelikle AnkerMake M5, pürüzsüz bir yüzey gerektiren daha ayrıntılı projeler üzerinde çalışıyorsanız kullanılması gereken 250 mm/sn temel baskı hızına sahip. Bununla birlikte, yazıcının ayrıca 2.500 mm/s²‘ye kadar yazdırma gücü veren çok daha hızlı bir modu bulunuyor.

Sonuçta, daha kaba ve daha az ayrıntılı modeller için kullanılacak mod, çoğunlukla prototipler ve belki de rastgele oyuncaklar için uygun, ancak Anker, M5’in diğer yazıcılara kıyasla ortalama baskı sürelerini yüzde 70’e kadar azaltmasını sağladığını söylüyor.

Hız odaklı olmasının yanında kurulumu da kolay olacak şekilde tasarlandı!

Hızlı olmasının yanı sıra M5’in kurulumu kolay olacak şekilde tasarlandı. Görünüşe göre baskıya başlamak için hazır hale getirilmesi sadece 15 dakika sürecek.

AI destekli kamerası ile sürekli denetim yeteneği

Başka bir sorunlu noktayı – sürekli denetim ihtiyacını – ele almak için Anker, M5’e yerleşik bir AI destekli kamera ile baskı işlerini izleme yeteneği sağlamış görünüyor. Özellikle Meme tıkanması gibi sorunlar tespit edilmesi durumunda, akıllı telefonunuza bir uyarı bile gönderebilir. Ayrıca, nerede olursanız olun, Anker mobil uygulaması aracılığıyla baskı işlerinizin canlı yayınlarını görüntüleyebileceksiniz…

Ankermake M5’in tüm bu yetenekleri tam olarak yerine getirip getirmeyeceği henüz net değil, Zira bu henüz Kickstarter projesi olarak görülüyor. Yani Anker’in ürünleri göndermesi biraz zaman alabilir ve bu tamamem Kickstarter projelerinde gördüğümüz kampanya hedeflerine ulaşılması durumunda gerçekleşebilir.