Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Anneler Günü E-Ticaret’e 50 Milyar TL’lik Ek Katkı Sağlayacak

Anneler Günü’ne sayılı günler kala e-ticarette hareketlilik daha da arttı. IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, yaklaşan Anneler Günü’nün e-ticaret hacmine yaklaşık 50 Milyar TL’lik katkı sağlayacağını, ortalama sepet tutarının ise 2500 TL’ye ulaşmasını beklediklerini açıkladı.

Anneler Günü E-Ticaret’e 50 Milyar TL’lik Ek Katkı Sağlayacak

 

Anneler Günü’ne sayılı günler kala e-ticarette hareketlilik daha da arttı. IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, yaklaşan Anneler Günü’nün e-ticaret hacmine yaklaşık 50 Milyar TL’lik katkı sağlayacağını, ortalama sepet tutarının ise 2500 TL’ye ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Öne çıkan sektörler ise küçük ev aletleri, cep telefonu, tablet, kozmetik, giyim, ayakkabı, çanta ve mücevherat.

Anneler Günü’nün her yıl e-ticareti hareketlendiren önemli ve özel günlerden biri olduğunu vurgulayan IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, “12 Mayıs Anneler günü yılın diğer kampanya dönemlerinde olduğu gibi e-ticaret sektörü için hareketli geçen dönemlerden bir tanesi. Bu yıl da geçtiğimiz yıllara benzer şekilde küçük ev aletleri, cep telefonu, tablet gibi teknoloji ürünleri, kozmetik, giyim, ayakkabı, çanta ve mücevherat ürünleri öne çıkıyor. Ayrıca online çiçek siparişlerinde de bir artış gözlemliyoruz. Anneler günü için yapılan alışverişlerin toplam e-ticaret hacmine yaklaşık 50 Milyar TL’lik ek bir katkı yapmasını bekliyoruz.” dedi.

Sepet tutarları hakkında da bilgiler veren Özkara, “Ortalama sepet tutarının ise artan ürün fiyatlarını da göz önüne aldığımızda yaklaşık 2500 TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Anneler Günü gibi özel günler, KOBİ’ler için hem satışları artırmak hem de müşterilerine en iyi alışveriş deneyimini sunmak açısından büyük fırsatlar sunuyor. Tüm firmalara başarılı bir Anneler Günü dönemi geçirmeyi diliyorum.” şeklinde konuştu.