Sosyal Medya

MacOS

Apple Tarihine Sahip Olmak için Yeni Bir Fırsat

Apple-1 Yakında Açık Arttırmayla Satışa Çıkıyor. Apple Tarihinin en önemli parçalarından birisi daha açık arttırmayla satışa sunuluyor. Çalışır durumdaki Apple-1 Seti kaç para?

Apple Tarihine Sahip Olmak için Yeni Bir Fırsat!

Çalışır Durumdaki Apple-1 Yakında Açık Artırmayla Satışa Çıkıyor. Daha önce çöpteki çalışır durumdaki bir Apple-1’in sahibi kadının arandığını size iletmiştim. İşte bu modellerden birisi resmi olarak açık arttırmayla satışa sunuluyor.

Apple’ın tarihine sahip olmayı düşünenler için bir fırsat yakında meraklılarına geliyor. Önümüdeki Eylül ayında bir Apple-1 bilgisayarı en yüksek teklifi verecek kişiye satılıyor. Günlük ihtiyaçlarınız için kullanmayı tercih etmeseniz bile, 1970’lerde Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından tasarlanan Apple-1, tamamen kullanılabilir durumda.

Apple-1 uzmanı Corey Cohen tarafından restore edilen makine, 10 üzerinden 8.5 puan almış durumda. Paha biçilemez ürünleri satan açık arttırmacılar bilgisayarın 300 bin 400 bin dolar arasında bir fiyatla gitmesini bekliyor. Daha önceki Apple-1 satışlarını dikkate alırsanız 130 bin dolar ile 800 bin dolar arasında bir fiyat görebiliriz.

Apple-1 seti, orjinal ana kartı, klavuzları, klavyesi ve video monitörü ve daha fazlasını içeriyor.

Yıllar geçtikçe sadece 200 adet üretilen Apple-1’den bugüne kadar yaklaşık bir çoğu satışa çıkarıldı ve 60-70 tanesinin sağlam kaldığı tahmin ediliyor. Açık arttırma 25 Eylül’de saat 13.00 ET’de Baston’da gerçekleştirilecek.

Apple-1’in videosunu buradan izleyebilirsiniz.

CNBC

Mashable