TeknoTalk

Apple 2018’de Daha Büyük iPhone Pili Kullanacak, Ama Durun?

Apple 2018’de iPhone Bataryası Gücünü Yüzde 10 Arttırmayı Planlıyor

Apple 2018’de Daha Büyük iPhone Pili Kullanacak, Ama Durun? Bu Durum iPhone Kullanım Süresinin daha da uzayacağı anlamına gelmiyor olabilir.

Dünyanın en önde gelen iPhone analistlerinin başında gelen KGI Securities Analistlerinden Ming-Chi Kuo 2018 model iPhone’ların daha büyük pil paketleri ile geleceğini söylüyor. Ancak bu durum önümüzdeki yıl gelecek iPhone modellerinin daha uzun kullanım süreleri sunacağı anlamına gelmiyor. Düzenli olarak Apple’ın Ar-Ge konuları hakkında yazılar yazan ve genelde doğru çıkan Kuo’nun; 9to5Mac tarafından kaleme alınan son tespitinde; Apple’ın gelecekteki el cihazlarının mevcut nesilden % 10 daha fazla pil kapasitesine sahip olabileceğini öngörüyor.

Pil Ömrünü ölçmek insanların farklı kullanım özellikleri göz önüne alındığında hiçte kolay bir şey değildir. Örneğin Skype kullanan bir kullanıcı ile sadece e-postasını kontrol eden bir kullanıcının enerji ihtiyacı bir birinden farklıdır. Genel Kullanım göz önüne alındığında iPhone cihazlarının 4 ile 5 saat arasında “on-screen” kullanım süresi olduğu söylenebilir ve bu bahsi geçen yüzde 10’luk artışın yarım saatlik – 30 dakikalık bir artışa denk geldiğini kabaca hesaplayabiliriz.

Yani yaklaşık 5 saat pil ömrü olan bir iPhone’un yüzde 10 oranında geliştirilmesi durumunda bu ilave, 30 dakika kullanım süresi anlamına geliyor. 

Bununla birlikte tahmin edebileceğiniz gibi gelişim oranı; iPhone’un bizim beklediğimiz pil ömrünü uzatmak için gerekli olan güce sahip bir gelişim oranı değil.

Apple 2018’de Daha Büyük iPhone Pili Kullanacak, Ama Durun?

Apple Bataryadaki Yüzde 10’lık Güç Artışını Yeni Özelliklerine Kaynak Olarak Kullanacak

Apple bu eklenen kapasiteyi, Apple’ın bir sonraki telefonları için planladığı yeni özelliklere güçlendirmek için kullanabilir. Bunlar neler olabilir? derseniz. Örneğin, bu yıl yeni eklenen iPhone X‘in TrueDepth Kamera Özelliği olabilir. Bildiğiniz gibi iPhone X; Face ID ve son derece ayrıntılı ön yüzlü selfie kamera için gelişmiş bir kamera kombinasyonu kullanıyor.

Önümüzdeki Yılda iPhone X’teki gibi L şeklinde Batarya Yerleşimi Kullanılacak

Kuo ayrıca iPhone X’te gördüğümüz iki parçadan oluşan “L” şeklindeki batarya yerleşiminin benimseneceğini söylüyor. iPhone X’te bir adet uzun pil yerine iki adet “L” Şeklinde yerleştirilmiş pil paketi kullanılmıştı.

Ekran tarafında ise geleneksel LCD ekranlar yerine OLED’in daha fazla benimseneceğini ve OLED ekranlı 2 yeni model geleceğini söylüyor. OLED arka plan aydınlatması kullanmadığından önemli miktarda enerji tasarrufu sağlar. Bu sayede daha da büyük pilli iPhone cihazları daha uzun kullanılabilir. OLED Ekranlı iPhone X’te yaşanan ekran sorunları bizlerin canını çok sıkmazsa tabi.

Mashable


Apple 2018’de Daha Büyük iPhone Pili Kullanacak

Exit mobile version