Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor, iGlass Yolda!

Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Geliştiriyor. Apple AR Gözlük Geliştiriyor. Apple VR'ı es Geçti, AR çalışmalarına ağırlık veriyor. iGlass?

VR’ı es geçen Apple AR üzerinde çalışıyor.

Bloomberg, Apple’ın gördüklerimizi iPhone ekranına aktaracak digital gözlük yani Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü geliştirdiğini bildirdi.

Bilgiler ve artırılmış gerçeklik içeriği artık gözlerimizin önünde. Bir tür Google Glass gibi… Bloomberg kaynaklarına göre, Şirket konseptini test etmek için “near-eye” ekranlar sipariş etti. Siparişlerin büyüklüğü büyük olasılıkla seri üretime yetersiz. bu yüzden Apple’un bu gözlükleri kendi üretmesi çok daha olası.

Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü artık mümkün!

Apple’ın bu yeni artırılmış gerçeklik gözlüklerini 2018 yılında piyasaya çıkaracağı tahmin ediliyor.

Apple VR’dan Çok AR’a yani sanal gerçeklikten çok artırılmış gerçekliğe odaklanıyor.

Gerçekten yakında Apple iGlass satın almak için sıraya girecek miyiz? Bu mümkün. Şirketin CEO’su Tim Cook Temmuz ayında yaptığı açıklamada AR artırılmış gerçeklik konusunda iyimser olduğunu açıklamıştı. Son yıllarda ise PrimeSense, Metaio ve Flyby Media ile birlikte Microsoft Kinect için hareket algılama teknolojisi geliştirdi. Apple, bu ayın başlarında dijital ekranlı akıllı gözlük için de bir patent almıştı.

Buna mukabil Tim Cook Sanal Gerçekliğe o kadarda meraklı olmadığını açıkça belirtmişti. Ekim ayında Utah Tech Tour’daki konuşmasında ise AR arttırılmış gerçeklik ile ilgilendiğini söylemişti.

s-aolcdn

Tim Cook konuşmasında, “burada konuşurken herkesin kapalı bir VR deneyimine girdiğini tahmin edemiyorum ancak şu an herkesin AR artırılmış gerçeklik kullandığını hayal edebiliyorum” demişti.

Tim Cook ayrıca “AR biraz zaman alacak, çünkü bazı teknolojik zorluklar var. Ancak gerçekleşecek,bu olmadan nasıl yaşadığımızı merak eder hale geleceğiz. Tıpkı telefonumuz olmadan nasıl yaşadığımızı merak ettiğimiz gibi” dedi.

Apple Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü iGlass mı Geliyor?

Görünen o ki Apple bu endüstrinin içine parmağını sokarsa artırılmış gerçekliğin büyümesi çok daha hızlı olacaktır. O zamana kadar Microsoft Oyunu olarak kalacak.

Apple Considers Wearables Expansion With Digital Glasses on Bloomberg