Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple Arttırılmış Gerçeklik Haritalar Uygulamasına Gelebilir mi?

Apple iOS üzerindeki Haritalar uygulamasına arttırılmış gerçeklik mi eklemeye Çalışıyor? Bu söylenti gün geçtikçe gerçeklemeye yakın gözüküyor.

Apple iOS üzerindeki Haritalar uygulamasına arttırılmış gerçeklik mi eklemeye Çalışıyor? Bu söylenti gün geçtikçe gerçeklemeye yakın gözüküyor.

Bilindiği gibi Apple’ın artırılmış gerçeklik üzerine çalışmaları bulunan Almanya merkezli Metaio adlı şirketi satın aldığı basına sızmıştı.Her ne kadar resmi bir açıklama olmasa da anlaşmaya dair yasal belgeler basına sızan bu belgeler bunu doğrular nitelikteydi.

belgematio

Nedir Bu Arttırılmış Gerçeklik ?

Metaio adlı şirket Ferrari ve Ikea’ya artırılmış gerçeklik için çalışmalar yapmıştı. Söz konusu şirketler için yapılan uygulamalarla, araba ve ev gibi birçok şeyin rengini sanal olarak değiştirebilmek mümkün. İşte bu uygulamadan bir örnek.

Metaio’nun artırılmış gerçeklik çalışmalarının son örneklerinden birini de  Ferrari Showroom’unda görmek mümkün. Müşteri otomobilin mekaniğini incelemek ve tablet üzerinden kendi rengini değiştirmek için bu teknolojiyi kullanabiliyor.

https://youtu.be/DT5Wd8mvAgE

yada bir başka örnek Timetraveler ‘in Berlin duvarlarında gerçekleştirdiği artırılmış sanal gerçeklik örneği.

Apple özellikle rakiplerinin arttırılmış sanal gerçeklik yatırımlarına bir karşılık vermek için en önemli etken olan patent sorunun bu satın alma ile aşmış gözüküyor. Beklentiler Apple ‘ın sanal gerçeklik konusunda bu patent ile kendi cihazlarını ve uygulamalarını zenginleştireceği yönünde.

Apple ‘ın arttırılmış gerçeklik için ilk uygulama alanı  Haritalar uygulaması olması çok kuvvetli bir ihtimal olarak gözüküyor.