TeknoTalk

Apple Bilerek iPhone 8 Ekranlarının Tamirini Engelliyor Olabilir

iOS 11.3 OEM iPhone 8 Ekranı Kullanımını Engelliyor Olabilir.

Apple Bilerek iPhone 8 Ekranlarının Tamirini Engelliyor Olabilir. Aftermarket Ekranları ile Onarılmış iPhone 8’lerde Yeni iOS Güncellemesi dokunmatik işlevini yitiriyor.

iOS 11.3 güncellemesinden önce iyi çalışan iPhone 8 cihazları aniden çalışmayı durdurdu. iOS 11.3 Değişmiş iPhone 8 Ekranlarını Bozabilir. Apple bilerek başkaları tarafından yapılan tamirleri bozuyoru mu?

iOS 11.3 ile Apple iPhone kullanıcılarına bazı gelişmiş güncellemeler getirdi. Bu ARKit’in getirdiği yenilikler arasında, yeni pil özellikleri ve kişisel verilere erişmek istediğinde sizi bilgilendiren yeni bir mesaj da dahil.

via GIPHY

 

Ancak, tam da bu noktada ortaya çıkan yeni bir durum bize, eğer iPhone 8 Ekranınızı satış sonrasında bir vesile ile değiştirdiyseniz, iOS 11.3 güncellemesinin onun dokunmatik özelliklerini bozabileceğini gösteriyor.

 

Motherboard’ta yer alan habere göre;

“üçüncü parti ait ekranlara sahip olan birkaç kullanıcı, iPhone’larının en son mobil işletim sistemine güncelledikten sonra dokunmaya yanıt vermediğini bildiriyor. “

Kabul edelim ki bir çoğumuz ekranımıza bir şeyler olduğunda, Apple servisinden değiştirmenin daha pahalıya patladığını biliyoruz. Bu yüzden bir çok kişi üçüncü parti destek veren firmalar tarafından daha ucuza bu işi hallediyoruz. Daha önce de Apple teknolojisini korumak adına cihazının başkaları tarafında açılmasını istemediğini belirtmişti ve ABD’de özellikle bu konuda ciddi bir savaşı var. Apple Tamir Hakkı Yasasına bu yüzden ciddi karşı gelmişti.

Apple Bilerek iPhone 8 Ekranlarının Tamirini Engelliyor Olabilir.

Öyle ki Ohio merkezli iPhone Tamir  Firması sahibi Michael Oberdick, Motherboard’a verdiği demeçte durumu; sorunun satış sonrası tamiri engelleyen ve iPhone ekranlarının doğru çalışmamasını sağlayan küçük bir mikroçipten kaynaklandığını, Apple’ın kendi ürünü olmayan parçalarla tamiri bilerek engellediğini söylüyor.”

Apple bilerek iPhone Tamirini Engelliyor mu? Bunu kesin olarak söylemek şimdilik zor.

Exit mobile version