Sosyal Medya

iPhone

Apple Bilerek iPhone’ları Yavaşlattı, Şimdi Birden Çok Dava Ediliyor

Apple Bilerek iPhone'ları Yavaşlattı, Şimdi Birden Çok Dava Ediliyor.Apple Tarihi itirafı Sonrasında Birden Fazla Dava ile Karşı Karşıya.

Apple Tarihi itirafı Sonrasında Birden Fazla Dava ile Karşı Karşıya

Apple Bilerek iPhone’ları Yavaşlattı, Şimdi Dava Ediliyor.

Apple, pilleri yaşlandıkça iPhone’u bilerek yavaşlattığını kabul ettikten sonra birden fazla dava ile karşı karşıya.

iPhone sahipleri Apple’dan memnun değiller ve şirkete karşı dava açıyorlar. Beş iPhone kullanıcısı dün New York’ta Apple’ın kasıtlı olarak aygıtlarının pilleri yaşlandığında telefonlarını yavaşlatmasını dava etti. Apple tarihi itirafı sonrasında birden fazla dava ile karşı karşıya kalmaya başladı.

Bu iPhone sahipleri, bir anlamda Apple’ın açıkladığı gibi; iOS’un yeni sürümlerini yükledikten sonra cihazlarının yavaşladığını ve bu yüzden yeni modellere geçmek zorunda bırakıldıklarını iddia ediyor.

Apple Bilerek iPhone’ları Yavaşlattı, Şimdi Birden Çok Dava Ediliyor

Apple Bilerek iPhone'ları Yavaşlattı, Şimdi Birden Çok Dava Ediliyor

Geçen hafta Apple, bir yazılım güncellemesi ile iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus ve SE’yi yavaşlattığını doğruladı. Şirket, bu özelliğin “beklenmedik şekilde kapatılmasını önlemek için yalnızca kapanmaları önlemek” için yaptığını  söylemişti. iPhone’larda kullanılan lityum iyon pillerin özellikle soğuk havalarda en yüksek akım değerine sahip talepleri karşılayabilme kabiliyeti oldukça az. Bu nedenle piller, zayıf pil şarjına sahipken elektronik bileşenleri korumak adına bu yazılım engellemesi yapıldığı söyleniyor.

Bu açıklama iPhone cihazları için belki de normalin üzerinde fiyatlar ödeyen kullanıcılarını tatmin etmemiş gibi görünüyor. Şirket bu durumu kendisi açıklamamış, bir anlamda açıklamaya zorunlu kalmıştı.Hatırlayacağınız gibi  bağımsız Reddit kullanıcılarının ve blogcuların cihazları test ettikten sonra yavaşlama özelliğinin var olduğunu itiraf etmişti.

Burada gizliden gizliye bir art niyet sezinleyen kullanıcılar Apple’a dava üstüne dava açmak için sırada. En azından Amerika’da öyle…


Apple Bilerek iPhone’ları Yavaşlattı, Şimdi Birden Çok Dava Ediliyor