Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Apple Çin’e Temiz Enerji Yatırımı Yapıyor!

Apple Çin'e Temiz Enerji Yatırımı Yapıyor!


Apple’ın yenilenebilir enerji konusundaki ciddiyeti herkes tarafından takdir ile karşılanıyor.

Kendi binalarında ve üretim tesislerinde yenilenebilir kaynaklardan elde edilen temiz enerji kullanmaya çalışıyor. Anlaşılan bu özelliklerini ortaklarının olduğu bölgelerdeki üretim tesislerine de getirmek istiyor.

Bugün Tim Cook Twiter hesabından en büyük pazarlarından biri olan Çin’de üretim ortaklarında kullanılmak üzere önümüzdeki 5 yıl içinde  2 GigaWatt gücünde temiz enerji diğer bir deyişle yenilenebilir enerji (rüzgar ve güneş) santralleri kuracağını açıkladı.

 

 

İlk proje Apple’ın üretim tesislerinin yada ortaklarının kullandığı Çin Hükümetine ait 200 MegaWatts gücündeki güneş enerji panellerine 40 MegaWatt ilave etmek olacak. Apple 265.000 Evin enerji ihtiyacını karşılayacak ilave yapılmak istendiğini söylüyor. Bu sayede tedarik ortakları tarafından kullanılan enerji telafi edilmeye çalışılacak.

İkinci Proje ise tedarik ortaklarını daha verimli hale getirmek için 2 GigaWatts güneş ve rüzgar enerjisinden oluşacak yenilenebilir enerji santralleri inşa etmek. Bunu 2020 yılına yani önümüzdeki 5 yıl içinde inşa edecek.

Sonuçta bu çalışma Çin’i dünyayı en çok kirleten ülke olmaktan çıkarmayacak ama yine de bir faydası olacaktır.

Apple, Tim Cook (Twitter)