TeknoTalk

Apple’ın yeni planı, donanım aboneliği başlatmak!

Apple’ın bir iPhone donanım abonelik hizmeti planladığı bildiriliyor

Giderek artan cihaz fiyatlarının tüketici üstündeki etkisini bir anlamda azaltmak için Apple, donanım aboneliği gibi bir seçeneği devreye almaya hazırlanıyor. İşte detaylar…

Apple’ın iPhone’ları ve diğer cihazları giderek daha pahalı hale geldi ve şirket, darbeyi yumuşatmak için alternatif satış modelleri arayışına girdi.

Bloomberg kaynakları, Apple’ın iPhone ve diğer donanımlar için bir abonelik hizmeti geliştirdiğini iddia ediyor. iPhone yükseltme programına benzer şekilde, ön ödeme veya finanse edilen taksitler yerine aylık bir ücret ödeyebilirsiniz.  Aboneliği “muhtemelen” Apple hesabınız üzerinden yöneteceğiz.

Aboneliğin tam olarak neleri içereceği henüz belli olmamakla birlikte, 2022 sonları 2023 başları gibi bu satış modelinin sunulması planlanıyor. Apple Care + hizmeti için 35$ gibi bir aylık rakamın ödendiği düşünülürse yeni hizmetin rakamını şimdiden merak ediyorum.

Apple artık özellikle abonelik modeline geçiş konusunda eskisi kadar katı bir tutum içerisinde değil, Giderek artan mevcut hizmetler onu bir anlamda abonelik seçeneklerine alıştırdı. Apple Music, TV+ ve Fitness+ gibi dijital hizmetler, şirketin gelirinin hızla büyüyen bir dilimini oluşturuyor ve mevsimsel satış döngülerinin iniş çıkışlarının yumuşatılmasına ve nispeten durgun bir telefon pazarına yardımcı oldu.

Böyle bakıldığında daha geniş ve kapsamlı bir donanım aboneliği teklifi bu stratejiyi genişletebilir – Apple, özellikle cihazlarını değiştirmek için daha uzun süre bekleyecek olan müşterilerden daha istikrarlı bir gelir akışına geçmeyi başarabilir.

 

Exit mobile version