TeknoTalk

Apple Garanti Dışı Pil Değişim Ücretini Düşürdü, Apple Özür Diledi

Apple Bilerek Yavaşlattığı Eski iPhone Sahiplerinden Özür Diliyor

Apple Garanti Dışı Pil Değişim Ücretini Düşürdü, Bir Nevi Özür Diliyor.

Apple, eski iPhone sahiplerinin yeni iOS güncellemesinden sonra telefonlarının yavaşladığını belirtmesinden sonra; bu durumun kendileri tarafından bilerek “ani kapanmaların giderilmesi için” yapıldığını itiraf etmişti.

Ne var ki bu konuda itirafından sonra birden çok dava ile karşı karşıya kaldı.

Apple şimdi garanti dışı pil değişimlerindeki ücretini 79 dolardan 29 Dolara düşürdü!

Apple performans ve pil ömrünü dengelemek için eski pillerde çalışan iPhone’larda işlemci hızını yazılımsal olarak düşürdüğünü itiraf ettikten sonra hareketli günler yaşadı. Teknoloji devi Apple, müşterilerine karşı daha şeffaf olamadığı için özür diledi. iOs’un pil ve performansı nasıl yönettiğine dair ayrıntılı bir bilgilendirme yayımladı.

Öncelikle şirket “Herhangi bir Apple ürününün kasten kasıtlı olarak kısaltılması veya kullanıcı deneyimini müşteri yükseltmelerine yönlendirmek için hiçbir zaman hiçbir şey yapmayacağız” dedi.

Apple Garanti Dışı Pil Değişim Ücretini Düşürdü, Sadece 29$

Ancak Apple’ı yeni modellerin daha fazla satılması için kendilerini kandırdığını düşünen mutsuz eski iPhone sahipleri arasında bu durum büyük bir tartışma konusu oldu.

Apple’ın neden olduğu karışıklığın hafifletilmesine yardımcı olmak için şirket şimdi garanti dışı pillerin değiştirilmesini öneriyor.

AppleCare tarafından kapsanmış olup olmadığına bakılmaksızın 29 dolarlık bir ücret karşılığında telefonunuz için yeni bir pil alabilirsiniz; Bu, eski 79 $ ücret karşılığında.

Maalesef, bu sadece 2018 yılının sonuna kadar sürecek geçici bir indirim. Ayrıca Apple, kullanıcıların iPhone pillerinin durumu hakkında daha fazla bilgi vereceği ve durumunun telefon performansını etkileyip etkilemediğini görebilecekleri bir iOS güncellemesi yayınlayacağını da açıkladı.

Apple ayrıca, çeşitli kullanıcıların geçen hafta neler bulduklarını açıkladı.

İlk olarak, pillerin zamanla yaşlandığı ve bozulduğu koşullar açıklandı; bu noktada, pille çalışan bir cihaz için kaçınılmaz olan bir şey. Şirket ayrıca, eski, kimyasal olarak yaşlandırılmış pillerin; “bazı telefonlarda beklenmeyen kapanmalara yol açan sorun olan; özellikle de düşük bir şarj durumunda” azami enerji yükleri sunma kabiliyetinin düşük olduğunu belirtiyor.

Bunu durumu hafifletmek için iOS 10.2.1, iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus ve SE’de beklenmedik kapanmalara engel olmak için “güç yönetimini geliştir” bir özellik içeriyordu. Güncelleme ile, iOS, bazı sistem bileşenlerinin maksimum performansını, kapatmayı önlemek için gerektiğinde dinamik olarak yönetir” diye yazıyor.

Apple bir anlamda neler olduğunu açıkladı; aslında en başında yapılması gereken şeyde buydu. iOS’un performansı ve pil ömrünü dengeleme biçiminin açıklaması mantıklı görünmekte ancak; tüketicilerin farkında olması gereken şey bu aslında.

Bu arada, daha eski bir telefonunuz varsa ve mümkün olduğunca fazla güç elde etmek istiyorsanız; indirim yapılmış pil değiştirme programından yararlanmaya değer olabilir.

2018 Apple Pillerini Ucuza Değiştirme yılı, eski iPhone pillerini daha uygun fiyata değiştirme zamanı…

Engadget

Exit mobile version