Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Apple, Google’ın Bulutunda iCloud’u Çalıştırdığını Doğruladı

Apple, Google'ın Bulutunda iCloud'u Çalıştırdığını Doğruladı. Apple Bulut Hizmetinde Google'dan destek alıyor.

Apple’ın iCloud Hizmeti , Google Cloud Altında Çalışıyor, Şaşırmayın!

Apple, Google’ın Bulutunda iCloud’u Çalıştırdığını Doğruladı. 

Apple’ın iCloud yedeklerini nerede sakladığını merak ettiniz mi? Milyonlarca müşteriye ait fotoğraflar, dosyalar, kişiler ve diğer veriler arasında kaybolmak istemeyen şirketin;  yer açmak ve yönetmek zorunda kalacağı çok fazla depolama alanı var. İlginç ve doğrulanan olay ise Apple’ın Bulut hizmetini, Google’ın sunucularında verdiği…

Bugün CNBC’nin dikkati çektiği haberde iCLOUD hizmetinin aslında Google Cloud Serverlerı altında çalıştığını doğruladı.

CNBC, söz konusu bilgilendirmenin Apple’ın herkese açık olarak iOS Güvenlik Kılavuzu belgesine (PDF) güncelleme şeklinde geldiğini kaydetti. Önceki sürümlerde, iCloud içeriğinin Amazon Web Hizmetleri’nde ve Microsoft’un Azure bulutunda depolandığını belirtilirken; şimdiki son sürümde Amazon S3 ve Google Cloud’dan bahsediliyor.

Apple, Google'ın Bulutunda iCloud'u Çalıştırdığını Doğruladı

Apple Bulut Hizmetini Google’dan Alıyor!

Aslına bakarsanız benim için bu bir sürpriz değil. Bu kadar büyük bir veri ile uğraşmak istemeyen Apple’ın bu durumu diğer şirketler ile çözmeye çalışması anlaşılabilir bir durum. Bu amaç için sektörün en önemli tedarikçisi ile çalışmış olması da ayrı ve iyi bir durum. AWS’nin açıkladığı verilere göre Amazon 2017’nin 4. çeyreğinde bu işten 5.1 Milyar dolar gelir elde ederken Google Bulut operasyonlarından aynı dönemde 1 Milyar dolardan fazla gelir elde etti.

İlginç olan ise Bulut Hizmetlerinde Google’ın Microsoft’tan daha küçük bir oyuncu olmasına rağmen Apple’ın onu tercih etmesi. Bulut hizmetinde bir başka önemli gelişme ise Apple’ın özellikler Çinli kullanıcıların veri servisi şifreleme anahtarlarının kendi ülkelerinde saklanması gibi bir planı olduğu söyleniyor.

Burada dikkat çeken önemli bir diğer ayrıntı ise özellikle Çin hükümetinin; söz konusu anahtarları tutan devlete ait firmanın soruşturma ve belki de rutin gözetim çabaları için bu anahtar verilerini teslim etmek için zorlayabileceği gerçeğidir. Bu durumda verilerinin hükümet tarafından görülebileceği endişesi yaşayan kullanıcıların satın alma istekleri nasıl etkilenecek onu zaman gösterecek. Apple bu nedenle satışların en azından Çin’de düşmesinden endişeleniyor.

Apple, Google’ın Bulutunda iCloud’u Çalıştırdığını Doğruladı!